De kerk als criminele organisatie

Habakuk.nu / geen reacties

22-12-2011, 10:11

‘De Katholieke kerk is een criminele organisatie. Praat mee zo in Avondspits van 18.30 tot 19.00 op 0800-1121 en laat je mening horen! #Wnl.’ Zo riep voormalig LPF-politicus, radiopresentator en jurist Joost Eerdmans afgelopen maandag via twitter mensen op te reageren in zijn inbelprogramma op de radio. Voor Eerdmans zelf was de stelling geen vraag meer. De Katholieke kerk als geheel moest verboden worden.

Hoeveel onzin moet je als mens met een gezonde portie verstand uitkramen om luisteraars te trekken, vraag ik me dan af. Over de ernst van het kindermisbruik zijn we het eens. De omvang van dat probleem en de pijn daarover is nog veel groter dan we ooit kunnen beseffen. Daarover geen enkele twijfel. Maar op basis daarvan een hele kerk verbieden die tot de wortels van onze cultuur behoort, raakt kant nog wal.

Fortuyn

Eerdmans had ook moeten beseffen dat zo’n stelling diep in zijn eigen vlees snijdt. Want in een column in Elsevier uit 1999 schreef zijn eigen niet van ‘kinderliefde’ gespeende voorman Pim Fortuyn: ‘ … waarom zou dan - onder de strikte voorwaarde dat het kind het wil en dat het niet wordt gedwongen - pedoseks niet zijn toegestaan?’ Is hiermee zijn eigen LPF net als de langs diezelfde lijn redenerende pedovereniging Martijn met terugwerkende kracht ook een criminele organisatie geworden?

Jeugdzorg

Terecht wijst het Nederlands Dagblad de dag na Eerdmans programma ook op het onderzoek van de Commissie Samson naar seksueel misbruik van minderjarigen die door de overheid zijn geplaatst in instellingen en pleegezinnen. Over de uitkomst daarvan ergens in de loop van het komende jaar hoeven we ons geen illusies te maken. De mensen buiten de kerk zullen niet beter blijken te zijn dan in de kerk.

Ik ben erg benieuwd of de stelling van Eerdmans dan wordt, dat we ook de overheid en de mensheid als criminele organisatie moeten gaan verbieden. Laten we maar bij de kern blijven; waar mogelijk de schuldigen straffen en de grootst mogelijke zorg geven aan slachtoffers van deze levensvernietigende uitwassen.

 

Henk van Rhee is algemeen directeur Tot Heils des Volks.

Habakuk.nu op 22-12-2011, 10:11
geen reacties

Meer nieuws

In de Limburgse stad Kerkrade vindt maandelijks kinderclub plaats met kinderen uit de 'sloppenwijken' van de stad. Kinde...
geen reacties
19-12-2011
Meezingen of meeluisteren met Händels wereldberoemde oratorium? Dat kan op vrijdag 16 december vanaf 19.45 uur. De uitv...
2 reacties
16-12-2011
Dat Jezus niet per se eind december geboren hoeft te zijn, is al langer bekend. De data zijn destijds gekozen omdat chri...
1 reactie
13-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering