'Follow the Leader' is alles loslaten

Nieuwsredactie / Geen reacties

14-01-2009, 14:10

DOORN – “Navolgen van Christus betekent ons oude vertrouwde leven loslaten. Als je achterom blijft kijken, kom je niet op je bestemming aan. Volkomen navolging is je ogen gericht houden op het Einddoel.” Met deze indringende woorden sprak ds. J. Ezinga donderdag 8 januari de bezoekers van de eerste jongerenavond in het nieuwe jaar in Doorn aan. Thema van de avond was “Follow the Leader”.


In zijn inleiding wees Koos de Jong van de organisatie Stichting JijDaar op het feit dat geloof geen eigen verdienste is. “Als het niet in je hart wordt toegepast wat hier gesproken wordt, heeft het geen enkele waarde dat jullie hier zijn. Niemand komt tot geloof door eigen verdienste.”

Aan het begin van de avond sprak Gerrie Hardeman (tante Gerrie) van de stichting nog enkele woorden tot de aanwezigen. Zij verloor op Tweede Kerstdag haar man. Van veel vrijwilligers van de stichting en bezoekers van de jongerenavonden ontving ze veel steun en medeleven. Lang zei ze geworsteld te hebben met het feit dat haar man Kees weigerde Christus te erkennen als zijn Verlosser en Zaligmaker. “Ik heb nachtenlang gebeden om zijn bekering, met de woorden: Heere, kan een man van zoveel gebed toch verloren gaan? Totdat ik het in handen van de Heere mocht geven. Toen was het niet meer mijn Kees, maar mijn Jezus.” Ze riep de aanwezige jongeren op om zich te bekeren en daarmee geen moment te wachten.

Videoverslag van de avond



Het thema “Follow the Leader” baseerde ds. Ezinga op de tekst uit Lucas 9:57-62: “En het geschiedde op den weg, als zij reisden, dat een tot Hem zeide: Heere, ik zal U volgen, waar Gij ook heengaat. En Jezus zeide tot hem: De vossen hebben holen, en de vogelen des hemels nesten; maar de Zoon des mensen heeft niet, waar Hij het hoofd nederlegge. En Hij zeide tot een anderen: Volg Mij. Doch hij zeide: Heere, laat mij toe, dat ik heenga, en eerst mijn vader begrave. Maar Jezus zeide tot hem: Laat de doden hun doden begraven; doch gij, ga heen en verkondig het Koninkrijk Gods. En ook een ander zeide: Heere, ik zal U volgen; maar laat mij eerst toe, dat ik afscheid neme van degenen, die in mijn huis zijn. En Jezus zeide tot hem: Niemand, die zijn hand aan den ploeg slaat, en ziet naar hetgeen achter is, is bekwaam tot het Koninkrijk Gods.”

Het volgen van Jezus is geen vrijblijvende uitnodiging, aldus de dominee. “Het is een uitnodiging aan gelovigen om te komen tot algehele overgave, ja zelfs om voor Christus te willen sterven. Lucas 9 toont ons de argumenten van drie potentiële volgelingen. Christus vraagt de komende jaren om toegewijde jongeren die Hem willen volgen. Dat betekent je oude vertrouwde leven loslaten. Als je om blijft kijken, kom je niet op je bestemming aan. Volkomen navolging betekent je ogen gericht houden op het Einddoel. Mensen die achterom blijven kijken zijn niet geschikt voor het Koninkrijk van God. Let wel, het gaat hier niet om redding, maar om navolging. Ons oude leven achter ons verbranden en ons uitstrekken naar hetgeen voor ons ligt; onze blik richten op de wederkomst van Christus.”

“Ben jij bereid om te volgen en is het evangelie jouw hoogste prioriteit? Ik hoop dat velen van jullie onder invloed van de Heilige Geest Hem zullen volgen.”

Lees meer artikelen over:

jijdaar
Nieuwsredactie op 14-01-2009, 14:10
Geen reacties

Meer nieuws

Een stralend gezicht, blijde ogen, een goed humeur. Zomaar een paar dingen die het resultaat kunnen zijn van een compliment dat je krijgt. Wat is het leuk, als anderen zien wat je gedaan hebt en daar ...
Geen reacties
31-12-2008
VEENENDAAL - "Je hoeft geen slecht huwelijk te hebben om verliefd te worden op een ander. Vaak word je verliefd op de eigenschappen die je bij je eigen partner mist. Mensen zien dan wel wat ze missen,...
Geen reacties
29-12-2008
DOORN - Satan probeert ons te verblinden, ook in de reformatorische kerken. Hij komt als een engel van het licht en strooit zijn dogmatische en theologische leugens rond. Je moet toch eerst zondebesef...
Geen reacties
16-12-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering