"Geen genade zonder waarheid"

Nieuwsredactie / Geen reacties

17-06-2009, 19:04

DOORN - Geen waarheid zonder genade en geen genade zonder waarheid. Deze boodschap hield pastoraal hulpverlener Jef de Vriese de jongeren in Doorn op jongerenavond 11 juni van de Stichting JijDaar voor.


Thema was Eigen(aardig), over homoseksualiteit en homofiele gevoelens. Volgens De Vriese kan liefde en respect voor de homofiele medemens alleen samengaan met de Bijbelse waarheid. En dat is dat een homoseksuele relatie zondig is en op geen enkele wijze door God wordt goedgekeurd. Daarbij maakte De Vriese overigens wel duidelijk dat de zonde van de homoseksualiteit niet erger is dan zonden die heterokseksuelen doen.

God openbaart Zijn liefde in relaties die te maken hebben met één man en één vrouw en die te maken hebben met trouw, reinheid, met een verbond dat wordt gesloten en dat onverbreekbaar is. Genade die de waarheid niet verkondigt is geen genade.

"Homoseksualiteit past niet in een christelijke levensstijl, maar we zeggen daar vaak niets over als we er maar geen last van hebben. Of we zeggen: homoseksualiteit als daad is zonde, maar homofilie als gerichtheid, daar heeft toch niemand voor gekozen? Dat moet je toch leren aanvaarden zoals het is? Vreemde redenering. Als wij verwachten dat dat mannen of vrouwen die worstelen met onreine gedachten in heteroseksuele relaties, hun hart niet in ontrouw blijven verbinden aan andere mannen of vrouwen, waarom zouden we homofiele gevoelens dan wel accepteren en bij neerleggen? Terwijl ik dit zeg, merk ik de strijd in mijzelf. Ik wil mij niet neerleggen bij de zonde, maar ze is voortdurend bij mij aanwezig. Wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods?"

Zie voor een korte impressie van de avond het filmpje hieronder.

http://www.youtube.com/watch?v=evotJs28azw
 

Nieuwsredactie op 17-06-2009, 19:04
Geen reacties

Meer nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De Stichting Heart Cry waarschuwt in zijn nieuwsbrief van deze week "ernstig" voor charismatische samenkomsten, waaronder die van de TRIN-beweging waarbij ook prof. dr. Willem...
8 reacties
17-06-2009
VOORTHUIZEN - Het gaat (nog) niet goed met de donateursactie van de Reformatorische Omroep. Over precies twee weken moet de Reformatorische Omroep een beslissing nemen. Doorgaan of stoppen? De RO is e...
Geen reacties
16-06-2009
EDE - De Academie voor Sociale Studies van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Krusada, een christelijk opvangcentrum voor verslaafden op Bonaire.
Geen reacties
16-06-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering