Pastorie online - serie 3

Refoweb / geen reacties

31-03-2022, 10:25

Refoweb is van start gegaan met een nieuwe serie (de derde inmiddels) van 'Pastorie online', de radioversie van de vragenrubriek. De uitzendingen kun je iedere zaterdagavond van 21-22 uur beluisteren via reformatorischeomroep.nl (RO1) of via de app van de RO.

'Pastorie online' is een programma waarin een panellid van de vragenrubriek te gast is die zijn/haar antwoorden rond een bepaald thema bespreekt. Twee series van 12 afleveringen zijn vorig jaar uitgezonden. Een deel daarvan kun je op ons YouTube-kanaal bekijken. Alles terugluisteren kan als donateur van de RO.

 

Het uitzendschema is als volgt:

 1. Ds. G. A. van den Brink (5-2)
 2. Ds. J. A. van den Berg (12-2)
 3. Martijn van Winkelen (19-2)
 4. Herman van Wijngaarden (26-2)
 5. Ds. P. D. J. Buijs (5-3)
 6. Jaap Doeven (12-3)
 7. Ds. C. A. van der Sluijs (19-3)
 8. Wilbert Weerd (26-3)
 9. Ds. J. R. van Vugt (2-4)
 10. Kees Hoekman (9-4)
 11. Ds. M. W. Muilwijk (16-4)
 12. Ds. A. Kot (23-4)

 

In aflevering 1 van 'Pastorie online' was ds. G.A. van den Brink te gast om te spreken over het thema 'Zijn verbond en woorden'. De emeritus-predikant is sinds september 2020 als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de TUA. Vanaf 2011 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 112 antwoorden af op vragen van bezoekers. Beluister terug:


In deel 2 van 'Pastorie online' was dominee van den Berg te gast om te spreken over het thema 'Rusten op de belofte, maar hoe dan?'. De predikant uit Sint Anthoniepolder is al vanaf 2011 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 56 antwoorden af op vragen van bezoekers. Terugluisteren kan hier:

 

In aflevering 3 was Martijn van Winkelen te gast om te spreken over het thema 'Bid en u zal gegeven worden'. De ouderling van de Gereformeerde Gemeente te Den Haag-Scheveningen is sinds april 2012 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 46 antwoorden af op vragen van bezoekers. Kijk hier terug:

 

In deel 4 van 'Pastorie online' is Herman van Wijngaarden te gast om te spreken over het thema 'Gods hart voor homo's'. De medewerker van de HGJB en bestuurslid van 'Hart van homo's' is sinds augustus 2019 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 22 antwoorden af op vragen van bezoekers. Bekijk de uitzending:


In de vijfde uitzending van 'Pastorie online' was ds. P.D.J.Buijs te gast om zijn antwoorden over 'Huwelijk en gezin' te behandelen. De voorganger van de CGK Nunspeet is sinds de start van de vragenrubriek in 2002 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 181 antwoorden af op vragen van bezoekers. Kijk de opname terug:


In de zesde aflevering van de radioversie van de vragenrubriek was Jaap Doeven te gast om te spreken over het thema 'Leren en leven'. De voormalig ouderling (42 jaar lang!) van de Gereformeerde Gemeente Houten is sinds 2014 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 34 antwoorden af op vragen van bezoekers. Terugkijken kan hier:


 

In de zevende uitzending van 'Pastorie online' was ds. C.A. van der Sluijs te gast om te spreken over het thema 'Binding in bevinding'. De emeritus predikant uit Veenendaal is sinds 2006 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 173 antwoorden af op vragen van bezoekers. Bekijk de aflevering hier:

 

In episode 8 was psychosociaal therapeut Wilbert Weerd te gast om te spreken over het thema 'De vossen die de wijngaard verderven'. We bespraken enkele van zijn antwoorden over misbruik, seksualiteit en intimiteit. De medewerker van Dichterbij Herstel is sinds september 2016 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 54 antwoorden af op vragen van bezoekers. Kijk terug:

 

In deel 9 is dominee van Vugt te gast om te spreken over 'Onvoorwaardelijke genade'. De predikant van de HHK Waddinxveen is sinds mei 2020 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 8 antwoorden af op vragen van bezoekers. Bekijken kan hier:

 

Voormalig ouderling in de Gereformeerde Gemeenten (ruim 40 jaar!) Kees Hoekman was te gast in Pastorie online deel 10. We bespraken enkele van zijn antwoorden uit de vragenrubriek van Refoweb rond “Sola Scriptura: alleen het Woord”. Kijk terug:

 

In aflevering 11 was dominee Muilwijk te gast om te spreken over 'Heilig in Jezus' armen'. De predikant van de HHK Aalst is sinds januari 2006 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 134 antwoorden af op vragen van bezoekers. Terugkijken kan hier:


In de afsluitende uitzending was ds. Kot te beluisteren over het onderwerp 'Verzoening door volkomen voldoening' middels enkele van zijn antwoorden uit de vragenrubriek van Refoweb. De predikant van de Vrije Hervormde Gemeente Huizen is al vanaf het begin van de vragenrubriek in 2002 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 67 antwoorden af op vragen van bezoekers. 
Kijken:
 

Tags in dit artikel:

refoweb
Refoweb op 31-03-2022, 10:25
geen reacties

Meer nieuws

Voor een ieder die Refoweb.nl liever bezoekt zonder reclames, is er het advertentievrije abonnement. Voor 15 euro per ja...
21 reacties
15-03-2022
Op initiatief van ds. A. Simons van de hervormde gemeente Valburg-Homoet vangt de kerkelijke gemeente komende week enkel...
1 reactie
04-03-2022
Een meerderheid van de Nederlanders wil een minimumleeftijd en deskundigenverklaring als voorwaarden voor het juridisch ...
3 reacties
31-01-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering