Pastorie online - kijk terug

Refoweb / geen reacties

08-06-2021, 19:38

'Pastorie online' is een programma van Refoweb op de Reformatorische Omroep, waarin levensvragen uit de vragenrubriek worden besproken rond één thema. In de afgelopen maanden is er een serie van 12 afleveringen uitgezonden. Een deel daarvan kun je hieronder bekijken. Alles terugluisteren kan via de RO. In het najaar hopen we met de nieuwe opnames te starten!

Aflevering 1 was Jan van Dooijeweert te gast en werd er gesproken over het thema 'Geloof en bekering'. De evangelist uit Waddinxveen is al vanaf 2005 actief als panellid en leverde inmiddels 238 antwoorden af op vragen van bezoekers. De uitzending is hieronder nog eens te bekijken:
 


 

In aflevering 2 besprak dominee Simons enkele van zijn antwoorden uit de vragenrubriek met het thema 'Levendmaking'. (Terugluisteren kan via de RO). De predikant uit Montfoort produceerde reeds 139 antwoorden voor de vragenrubriek. De eerste was in april 2006.

 

Dominee Korving was te gast in deel 3 van Pastorie online. Het ging ditmaal over 'Verbond en doop'. (Terugluisteren kan via de RO). De predikant, goed voor 169 antwoorden op de site, is over een aantal weken wederom te horen maar dan met het onderwerp 'Verbond en avondmaal'

 

Meneer Hoekman (65 antwoorden in de vragenrubriek sinds media 2014) was ruim 40 jaar ouderling in de Gereformeerde Gemeente. Hij ging in aflevering 4 dieper in op het onderwerp 'Geloof en geloofszekerheid'. De uitzending is hieronder terug te kijken:

 

 

Aflevering 5 ging over 'Geloof en psyche' met dominee Roos. De emeritus-predikant uit de CGK is sinds 2017 verbonden aan de vragenrubriek en schreef daar 34 reacties op bezoekers.

 

 

'Jongeren, maatschappij en media' stond centraal tijdens het programma met dominee C. Budding. De PKN-predikant is al vanaf 2018 actief als panellid en leverde inmiddels 14 antwoorden af op vragen van bezoekers. In deze uitzending (deel 6) behandelden we er 3 van:

 

 

Dominee Simons was in deel 7 opnieuw te gast. Ditmaal sprak de PKN-voorganger over het onderwerp 'Israël':

 

In aflevering 8 hoorde je wederom dominee Korving. Het ging ditmaal over 'Verbond en doop'. (Terugluisteren kan via de RO). 

 

Marijke Rots, goed voor zo'n 1350 (!) antwoorden in de vragenrubriek, kwam in deel 9 van Pastorie online praten over het thema 'Liefde en relatie'. 4 van haar antwoorden passeerden in de uitzending de revue:

 

In aflevering 10 van 'Pastorie online' was dominee Klomp te gast om te spreken over het thema 'Huwelijk en seksualiteit'. De emeritus-predikant uit Veenendaal is al vanaf 2003 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 110 antwoorden af op vragen van bezoekers.

 

In aflevering 11 van 'Pastorie online' ging dominee van den Berg in op vragen rond het onderwerp 'Komen tot Christus...en dan?'. De predikant uit Sint Anthoniepolder is al vanaf 2011 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 50 antwoorden af op vragen van bezoekers.

 

In de laatste uitzending van de eerste serie vroegen we de directeur van de Evangelische Hogeschool om aan te schuiven. Els van Dijk begon in 2004 als panellid van Refowebs vragenrubriek en gaf daar inmiddels 194 antwoorden. Vier van deze reacties behandelen we in het programma:

 

 

Live luisteren kan via reformatorischeomroep.nl (RO Radio 1). Terugluisteren kan als donateur. Word dus nu lid van de RO.

Tags in dit artikel:

refoweb
Refoweb op 08-06-2021, 19:38
geen reacties

Meer nieuws

In Matidi (regio Kitgum), in het noorden van Oeganda liepen twintig jaar geleden kinderen met wapens rond. Ze schoten me...
geen reacties
06-05-2021
D.V. dinsdag 18 mei om 19:30 uur staat er een gemeenteavond van Hervormd Lienden gepland over het thema ‘orgaandonatie’....
geen reacties
05-05-2021
Soms zit het tegen. Vervolgde christenen weten wat dat is. Juist in deze situaties ontdekken ze steeds weer iets bijzond...
geen reacties
31-03-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering