Kracht naar kruis na uithuisplaatsing beide kinderen

Op weg met de ander / geen reacties

03-03-2020, 09:57

Al dertien cd’s deed de Apeldoornse pianist Hendrik Jan van der Heiden het licht zien. Maar bij ”Vier jaargetijden” droeg hij voor het eerst twee improvisaties op aan zijn vrouw en hun twee kinderen. Beiden hebben autisme en een verstandelijke beperking en kunnen niet meer thuis wonen. Iemand die ”Vriend van Op weg met de ander” wordt, krijgt deze cd.

Hendrik Jan en zijn vrouw, Hanneke, wonen in het ronde hart van Het Kasteel, een wijk in Apeldoorn-oost. In de woonkamer staan een Yamaha-vleugel en met theologische werken gevulde boekenkast.

Hendrik Jan, waarom heb je déze cd, Vier jaargetijden, gemaakt?

“Op deze cd combineer ik twee lijnen. Allereerst die van de vier jaargetijden. Behalve Vivaldi, hebben ook Tsjaikovski en andere componisten uit de tijd van de Romantiek muziek geschreven over lente, zomer, herfst en winter.

De twee lijn is die van het kerkelijk jaar. Daarom begin ik met ”Heere Jezus, om Uw Woord”. Zo wilde ik mijn cd openen. De Bijbel is de Leidraad, het Kompas van ons leven.”

Waarom heb je nummers opgedragen aan Hanneke en jullie kinderen, Laurentien en Sebastian?

“Dat had ik nog nooit gedaan. Maar ik wilde graag een keer een stuk maken voor Hanneke en de kinderen. Ik deed dit spontaan, als verrassing.

Hier zit mijn liefde voor hen achter. Alle intense en ook wel verdrietige dingen die we samen hebben meegemaakt, wilde ik verpakken in muziek. De samenstelling van de noten, de melodie, de akkoorden hebben betrekking op mijn herinnering aan ons thuis hier.

Hanneke is niet alleen de vrouw die liefheb, maar die ook intensief voor onze kinderen zorgt. Zij verdient een muziekstuk, deze aria.

Het stuk voor de kinderen is geënt op melodieën die ik vaak speelde toen zij nog thuis woonden. Ik verpakte dat in noten, met het idee dat die over ons huisgezin gaan. Daar zit veel in.”

Lees verder op de website van 'Op weg met de ander'...

Op weg met de ander op 03-03-2020, 09:57
geen reacties

Meer nieuws

Ze gelden als een absolute voorwaarde in de statuten van een reformatorische of bevindelijk-gereformeerde organisatie, s...
1 reactie
13-02-2020
De organist van de Gereformeerde Gemeenten te Aalburg gaat sinds gisteren viraal op (sociale) media. Nieuwkoop werd 7 fe...
geen reacties
08-02-2020
Op de laatste dag van het jaar checken we welke artikelen op Refoweb letterlijk het meest in het oog springend waren. De...
geen reacties
31-12-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering