Evangelie in Noord-Korea via usb-sticks

Nieuwsredactie / geen reacties

11-10-2014, 14:45

SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) is deze week een campagne gestart om gebruikte usb-sticks in te zamelen voor Noord-Korea. De sticks worden ingezet om het Evangelie te verspreiden in dit gesloten en antichristelijke land.

SDOK roept christenen in Nederland op om hun usb-sticks beschikbaar te stellen voor dit project. De usb’s kunnen gratis opgestuurd worden naar het kantoor van SDOK. Daar worden ze gevuld met audiobestanden, waaronder de ingesproken tekst van de complete Bijbel in het Noord-Koreaanse dialect, bijbelstudies en christelijke liederen. Vervolgens worden de usb’s naar Zuid-Korea gestuurd. Daarvandaan worden ze door gevluchte Noord-Koreanen via luchtballonnen en smokkelroutes Noord-Korea binnengebracht.

De vraag naar usb-sticks komt van gevluchte Noord-Koreaanse vluchtelingen, die zich vanuit Zuid-Korea en China inzetten om hun volk met het Evangelie te bereiken. SDOK-directeur Edwin Baelde: “Via onze partnerorganisatie in Seoul ondersteunen we deze Noord-Koreaanse broeders en zusters bij dit bijzondere werk. Zij weten als geen ander wat wel of niet werkt en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het Evangelie Noord-Korea binnen te krijgen. Ze zijn ervan overtuigd dat het sturen van usb-sticks met audiobestanden hiervoor een effectieve manier is, in aanvulling op bestaande methoden.”
 


Het is volgens de Noord-Koreaanse evangelisten niet de vraag of usb-sticks wel gebruikt kunnen worden in het gesloten Noord-Korea. Het land is in technologisch opzicht behoorlijk bij. De usb’s worden verspreid in gebieden waar relatief veel mensen beschikken over apparatuur om audiobestanden af te spelen. Naar schatting zijn er in Noord-Korea meer dan twee miljoen mobiele telefoons in gebruik. Verder zijn er tablets, laptops en pc’s. Daarnaast is er een levendige handel in mp3-spelers, die vanuit China het land worden binnengesmokkeld.

Baelde legt uit waarom gevluchte Noord-Koreaanse christenen het zo belangrijk vinden om hun landgenoten te laten kennismaken met het Evangelie: “Veel Noord-Koreanen die hun land ontvluchten, komen in China of Zuid-Korea pas voor het eerst van hun leven in aanraking met christendom. Ze hebben van jongsaf gehoord dat christenen criminelen zijn. Wanneer ze meer horen over het christelijk geloof, gaan ze beseffen dat de juche-ideologie met de verheerlijking van de Kim-familie één grote leugen is, zorgvuldig ontworpen naar het model van het christendom. Het Evangelie legt een bom onder de macht van het Noord-Koreaanse regime. Daarom geloven Noord-Koreaanse christenen dat alleen Gods Woord Noord-Korea kan veranderen.”

Op de speciale website
wordt de campagne verder uitgelegd en is te lezen hoe men kan helpen. De inzamelactie loopt tot 28 februari 2015. De eerste usb’s worden in het voorjaar van 2015 verspreid in Noord-Korea.

Nieuwsredactie op 11-10-2014, 14:45
geen reacties

Meer nieuws

Twee evangelische christenen uit Enschede hebben een filmpje gemaakt met daarin een 'boodschap voor de wereld'. Met het ...
geen reacties
08-10-2014
Op 2 oktober sprak Els van Dijk bij Jij daar! in Doorn over het thema 'Ik en Ik'. De directeur van de Evangelische Hoges...
2 reacties
07-10-2014
Steeds meer islamitische asielzoekers bekeren zich tot het christendom. Hun bekering maakt de kans op een verblijfsverg...
geen reacties
01-10-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering