Video Evolution vs. God

Nieuwsredactie / 46 reacties

07-08-2013, 11:43

Evangelist Ray Comfort gaat in zijn nieuwe film 'Evolution vs. God’ op bezoek bij atheistische studenten en professoren en legt hen op zijn geheel eigen wijze het vuur aan de schenen. Basis voor dit alles is de uitspraak van Richard Dawkins dat 'Geloof het grote excuus is om de noodzaak tot nadenken en het beoordelen van bewijs te vermijden'. Ter lering én vermaak:

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

 

Nieuwsredactie op 07-08-2013, 11:43
46 reacties
mortlach
07-08-2013 / 12:48
Ray Comfort... gniffel... Ik neem nog een banaantje, als je het niet erg vindt. Ter vermaak is het zeker!
mortlach
07-08-2013 / 12:55
OOk grappig dat het eerste wat je ziet een annotatie is om DVDtjes te verkopen... Ook de creationistische schoorsteen moet blijven roken natuurlijk.
Pcrtje
07-08-2013 / 14:30
Teleurstellend dat die vent de geïnterviewden steeds niet laat uitpraten. Ik nodig alle mensen uit die dit filmpje hebben bekeken op 's Refowebs langste topic: http://forum.refoweb.nl/viewtopic.php?t=26238
mortlach
07-08-2013 / 14:38
De vragen en de montage is ook ontzettend manipulatief. Maar dat viel te verwachten van dhr Comfort...
mortlach
07-08-2013 / 14:47
Ik leer net dat deze vent met zijn bedrijf 3 miljoen dollar per jaar omzet met zijn boekjes en DVDtjes. Ik heb overduidelijk het verkeerde beroep gekozen...
Pcrtje
07-08-2013 / 18:10
Doorslaggevende reden om eindelijk christen te worden, Mortlach? :D
mortlach
07-08-2013 / 18:43
Nou, ik kan inderdaad niet wachten om de zakken van deze kerel nog meer te spekken.
Frits28
07-08-2013 / 21:17
maar als lady gaga of u2 een veelvoud aan geld krijgen voor 1.5 uur show, hoor je niemand klagen.... Is toch opmerkelijk dat markteconomie niet mag gelden voor religieuzen....
Gerard
07-08-2013 / 22:02
Mortlach, net zo min in staat om inhoudelijk iets aan te dragen als de evolutionisten in de video, vervalt weer tot zijn lasterpraat en inhoudsloze verdachtmakingen en vergeet even voor het gemak dat er ieder jaar honderdduizenden DVD's, boeken, traktaten en andere dingen (inclusief bijbels) gratis door hun worden weggegeven. Zo ook deze video, die heel wat geld heeft gekost om te maken, nu zoveel mogelijk gratis beschikbaar wordt gemaakt. Iedereen die een beetje weet van kosten, weet hoeveel het kost een organisatie als Living Waters, die uiteraard ook een staf heeft, met al de aktiveiten die het onderneemt, draaiende te houden.
Daarbij, zelfs indien het al zou gaan om het geld gaan (wat niet het geval is), zou dat nog niets veranderen aan wat de video duidelijk maakt.
mortlach
07-08-2013 / 23:47
Hohoho! Lasterpraat en verdachtmakingen, jazeker en daar sta ik voor, maar het etiket 'inhoudsloos' werp ik verre van mij. Ik kan mijn verdachtmakingen namelijk gewoon keihard onderbouwen en doe dat ook met zeer grote regelmaat.

Die DVD heeft geld gekost om te maken, heel wat nog wel. Nou poe, wat voorbereiding, een dagje overrompelde 1stejaars studenten filmen, het beeldmaterieaal dan op de meest negatieve manier monteren, wat voice-overs inspreken en het zaakje laten afdrukken. Inderdaad, daar heeft deze arme man vast een tweede hypotheek voor moeten afsluiten.

Het enige wat de video duidelijk maakt is dat Ray Comfort in zijn hoofd heeft besloten dat jokken voor Heere Jezus gerechtvaardigd is. Dat kan ook makkelijk, want hij weet dat christenen hem toch de hand wel boven het hoofd houden.
Omega
08-08-2013 / 13:56
Wel erg grappig om te zien dat zelfs een drietal professoren met een snuit vol geëvolueerde tanden wordt gezet. En altijd handig om te weten dat we volgens evolutiegelovigen eigenlijk geen mensen zijn, maar vissen. Wat zeuren we dan nog over overbevissing. Desondanks geloof ik mede op basis van dit filmpje dat sommige mensen amoebes zijn gebleven of het nog zullen worden ;-)
Pcrtje
08-08-2013 / 16:35
@Omega,
Jezus had ook kennis van de evolutietheorie. Immers, Hij spoorde immers zijn discipelen aan tot het vissen van mensen. ;-)

@Mortlach, wat kan ik weer heerlijk hard lachen om je geweldige, uitbundige uitspraken. Fantastisch en ga zo door met kritiek leveren! Dat hebben wij, christenen, hard nodig. :-)
mortlach
08-08-2013 / 16:36
Het enige wat dat laat zien is dat je met montage elk gewenst effect kunt bereiken als je niet wordt gehinderd door enige vorm van persoonlijke integriteit :-)
Omega
08-08-2013 / 19:38
@Mortlach I.t.t. tot de oerknal is hier in ieder geval sprake van basismateriaal ;-)
bassie76
08-08-2013 / 23:48
Ik ken Ray Comfort van het bananenfilmpje op internet. Toen ik dit filmpje over de banaanvoor het eerst zag dacht ik dat hij een grap maakte, of dat het één of andere parodie op iets was. Helaas was dit niet het geval en bleek hij wat de bananen betreft toch echt bloedserieus te zijn. Sindsdien kan ik de beste man helaas niet meer serieus nemen.
Gerard
09-08-2013 / 10:16
@bassie76
Het bananenfilmpje was een luchtig flmpje met een serieuze ondertoon (dat de schepping bestaat uit meer dan toevallige onsamenhangende losse fragmenten).
Helaas doen atheïsten zoals mortlach en degenen waar hij zijn 'onderbouwingen' vandaan haalt niets anders dan aanvalen op de persoon, deze proberen verdacht en belachelijk te maken, om daarmee te proberen impliciet de boodschap die wordt gebracht, die ze zelf zelden werkelijk horen of begrijpen, in twijfel te trekken zonder op de kern ervan hoeven in te gaan.
Het gaat niet om de persoon van Ray Comfort. Kijk liever naar de inhoud. Wat je van Ray vind doet er niet zoveel toe. Het is belangrijker je af te vragen of er een punt in zit in wat wordt duidelijk gemaakt.
mortlach
09-08-2013 / 11:28
Comfort heeft zelft toegegeven dat hij niet wist dat de banaan in dusdanige grote mate was aangepast door jarenlange selectieve teelt. En trouwens, als de 'mensvriendelijkheid' van de banaan bewijs is van Gods goedheid, wat is een ananas dan?

Ik begrijp de boodschap van Comfort bijzonder goed, kan ik je wel zeggen. Maar in plaats van puntje voor puntje langs te gaan waar hij allemaal leugenachtig of manipulatief is, kan ik dat ook in 1 keer door HEM als leugenachtig, manipulatief mannetje weg te zetten. Dat noem ik efficiënt.

Maar goed, je wilt iets inhoudelijks. Onze grote vriend Ray weet ondertussen zelf ook wel dat soortvorming op de schaal die hij eist (van reptiel naar zoogdier) een proces is dat zich op geologisch tempo afspeelt. Dus definieert hij 'bewijs' tot alleen iets wat zich voor zijn ogen voltrekt. Hij weet zo dus dat er nooit, maar dan ook nooit iets zal komen wat aan zijn bizarre definitie voldoet. Dat is op zijn minst misleidend, maar ik ben niet geneigd nog schappelijk te zijn met dit soort lui, dus is het gewoon leugenachtig.

Daarbij, als er iets wordt geopperd waarin soortvorming binnen een bacterie wordt waargenomen in een lab (Lenski-experiment), dan 'is het nog steeds een bacterie!". Dat is hetzelfde als zeggen dat een goudvis in een haai verandert, maar dat het dan 'nog steeds een vis' is.

Voor de rest bestaat zijn filmpje uit strikvragen stellen aan eerstejaars-studenten en net doen dat omdat 18-jarigen aan het begin van hun studie geen antwoorden hebben, die antwoorden ook niet bestaan - dat is natuurlijk ook makkelijk punten scoren en weer bijzonder manipulatief.

Inhoudelijk genoeg zo?
Gerard
09-08-2013 / 13:11
Het is de definitie van wetenschap waaraan evolutie theorie niet voldoet. Punt is dat je een heleboel geloof (en fantasie) nodig hebt om te 'bewijzen' wat er zich in miljarden jaren heeft afgespeeld. Evolutietheorie is geen wetenschap maar een geloof (en een armzalig geloof bovendien), gebouwd op ideeën van mensen die de openbaring die God heeft gegeven afwijzen.
Genetische verandering is geen verandering van soort maar verandering binnen eeen soort. De 'missing links' tussen soorten missen nog steeds en zulen ook nooit gevonden zullen worden, simpelweg omdat ze allemaal op de 6e dag zijn geschapen.
Het zijn de professoren die geen antwoorden hebben. Verder zijn jouw eigen reakties behoorlijk suggestief
'18-jarige eerstejaars-studenten aan het begin van hun studie', waarop baseer je dat? Volgens zijn er minstens een aantal van hen afstudeerders.
mortlach
09-08-2013 / 13:26
Gerard, geef me dan eens het mechanisme dat de willekeurige mutaties beperkt. Er moet - volgens jou idee - iets zijn dat ervoor zorgt dat de ene willekeurige mutatie wél kan plaatsvinden en de andere niet. Schrijf daar een paper over en win de Nobelprijs.

De professoren hebben prima antwoorden, maar die zijn allemaal weggemonteerd. Als je eventjes zoekt op internet op de eigen pagina's van die mensen, - PZ Myers heeft een goed blog -zie je een heel ander verhaal. Het feit is natuurlijk gewoon dat je niet WILT weten dat je wordt gemanipuleerd, enkel en alleen omdat je het eens bent met de boodschap. Want zoete koek is het lekkerst!
claudus_anatis
09-08-2013 / 13:55
Serieus wat een godslastering door Ray Comfort.

Wat de inhoudt betreft Gerard het volgende:

'Evolution vs. God'

Evolutie en God zijn van een volledig andere kwaliteit. Evolutie is een de benaming van een ontwikkelproces van een substanties binnen hun eigen kwaliteit. Gezien de context zou er gewezen kunnen worden op de evolutie theorie. Dit of wel het proces ofwel de theorie word tegenover God gezet. Daarbij zou de titel kunnen duidelijk op het feit dat Ray Comfort God of als een proces ziet of als een theorie. Dat is behoorlijke godslastering als God een persoonlijk wezen is, zoals dit door de christelijke kerk beleden wordt.

Kan iemand mij uitleggen waarom er een conflict is/zou zijn tussen de evolutie theorie en God(of dienst scheppend handelen, of Zijn bestaan?)

Meer nieuws

Begin deze week was het ongewoon druk bij de Western Wall in Jeruzalem. De internationale media was massaal uitgerukt om de spelers van het beste team ter wereld van het afgelopen decennium aan het we...
Geen reacties
06-08-2013
ECHTELD - Bij restaurant De Oude Duikenburg in Echteld zijn dinsdag voor het 20e achtereenvolgende jaar de zogenoemde Duikenburgse Dagen begonnen. Drie dagen lang kunnen bezoekers uit de reformatorisc...
2 reacties
24-07-2013
VALBURG - Met de tekst "Jezus redt! Gelooft in Hem!", werden de wandelaars van de Vierdaagse van Nijmegen dinsdag begroet in het Gelderse Valburg. Het kerkdorp ligt halverwege de Vierdaagseroute. De p...
14 reacties
16-07-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering