Seconden

Noortje / Geen reacties

04-09-2008, 16:11

Je hebt 60 seconden in een minuut. Je hebt 60 minuten in een uur. In een uur zijn dat 3 600 seconden. In een dag zitten 24 uren. Het totaal aantal seconden van een dag bedraagt 86 400. Dat is slechts ene dag. In een week zitten 7 dagen. Als er een week voorbij is, zijn er 604 800 seconden voorbij. Waarom deze getallen?


Afgelopen week, tijdens het voorbijgaan van die seconden, moest ik er aan denken. God ziet ons iedere seconde. Echt iedere seconde. Hij ziet ons bij wat we doen, wat we denken, wat we niet doen, hoe we ons voelen. Elke seconde slaat Hij ons gade. Hij weet wat er in ons omgaat. Dat we ons het ene moment opgewekt voelen, het andere moment misschien somber. Hij weet het. Hij weet het feilloos. Hij kent elke gedachte van je. De goede gedachte en de slechte.

Wat gaat er in je om als je bedenkt dat God alles van je ziet en alles van je weet? Ben je daar blij om? Blij, dat Hij de regie van jouw leven in Zijn handen houdt? Of beangstigt je deze gedachte? Wil je die het liefst maar niet denken? Waarom? Sta er maar gerust bij stil. Of je er nu wél aan wilt denken of niet: God kent jouw zitten en jouw staan, Hij weet jouw vitten en jouw gaan. Hij ziet je behulpzaamheid en naastenliefde. Elke seconde ziet Hij jou en weet Hij jouw "zijn". Veilig idee?

Nee, 't is nog niet zo'n gekke gedachte om daar heel bewust mee om te gaan. Ooit, misschien nu al, zal hetgeen je gedaan hebt en hetgeen je niet gedaan hebt, gewogen worden. Als dit je nu verschrikt, mag ik je dan een raad geven? Wil je dan, nú, een stil plekje opzoeken en je hart voor de Heere uitstorten? Wacht daar toch niet langer mee. Geen seconde. God ziet ook dat jij dit leest. Hij verlangt ernaar dat mensen bij Hem komen. Stel niet langer uit, maar doe het... nu!

Een seconde, wat ís dat nu? Niks, zul je zeggen. Of tenminste: nagenoeg niks. Maar in een heel jaar zitten er wel 31.536.000. Toch niet niks, zou ik zeggen, zo'n enorm getal. Een seconde? Het is tijd, gekregen tijd. Genadetijd. Tijd om de Heere te zoeken, als je Hem nog niet kent. En als je Hem mag kennen, als jouw Redder en jouw Zaligmaker, dan is elke seconde tijd om méér van Hem te leren. Buig je mee met mij, je knieën? Ja? Doe je het... nú?

Stel niet langer uit. Het kán zijn dat je ooit wenst dat je nog een seconde zou hebben...

Noortje op 04-09-2008, 16:11
Geen reacties

Meer nieuws

In de afgelopen tijd maakte ik een wandeling in Gods schitterende schepping. Aan beide zijden liep een kind, dat vol vertrouwen het kleverige knuistje verborg in mijn hand. We babbelden met elkaar ove...
Geen reacties
20-08-2008
Soms heb je van die momenten dat je even helemaal verstilt. Bijvoorbeeld als je al een tijdje iemand hebt gadegeslagen en het je opviel dat deze persoon een bijzondere glans op het gezicht heeft. Als ...
Geen reacties
02-08-2008
Als ik goed luister, dan is het onmiskenbaar. Daar wordt geklopt op de deur! Als ik nog beter luister, dan valt mij op dat er iets dringends is aan die klop. Kennelijk is het van belang dat er open wo...
Geen reacties
16-07-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering