(...) Er kunnen toch ook ongeboren kinderen bekeerd zijn, terwijl ze nog niets v...

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

26-10-2006, 00:00

Vraag

Op onze jeugdvereniging kwam de vraag naar voren of er ook mensen bekeerd kunnen worden zonder dat zij ooit de Bijbel gelezen hebben of iets van het christendom gehoord hebben. Er kunnen toch ook ongeboren kinderen bekeerd zijn, terwijl ze nog niets van de Bijbel gehoord hebben?


Antwoord

Gods Woord leert ons dat heidenen bekeerd worden nadat de Heere in Zijn voorzienigheid hen op de een of andere manier in aanraking brengt met Gods Woord. Hij zendt Zijn knechten en evangelisten uit om Zijn Woord te verkondigen en Hij Zelf zorgt er voor dat Zijn Woord niet ledig tot Hem wederkeert, maar zal doen hetgeen Hem behaagt. Dat ligt in de almacht en de vrijmacht van de Heere. Jullie moeten op de verenigingen de Handelingen van de Apostel Paulus er bij op slaan en onder de indruk komen van het wonder dat mensen die nimmer van God gehoord hebben tot geloof en bekering komen. Met daarbij de vraag: hoe is het met ons gesteld?
 
Ten opzichte van ongeboren kinderen ligt dat wel een beetje anders, omdat dit te maken heeft met gelovigen ouders en het Verbond.
 
Met hartelijke groeten en gezegende avonden met elkaar toegewenst,
Ds. J. D. Heikamp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit de laatste tijd nogal met een probleem. Op het werk draaien ze verkeerde muziek en dan weet ik niet wat ik moet zeggen. De anderen zingen mee en maken er gekke bewegingen bij, maar ik word er s...
1 reactie
26-10-2009
Ik ben een man en reeds tien jaar getrouwd. Samen zijn wij heel gelukkig en ons huwelijk is gezegend met drie gezonde kinderen. Aan het begin van ons huwelijk heb ik echter een keer een prostituee bez...
Geen reacties
26-10-2016
Wat betekent: Nedergedaald ter helle? Betekent dit dat Jezus echt in de hel is geweest of geeft dit de intensiteit aan van het lijden, voordat Hij de geest gaf?
Geen reacties
26-10-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering