(...) Zou het verstandig zijn om haar een anonieme liefdesbrief te sturen of via...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

02-03-2006, 00:00

Vraag

Ik ben verliefd op een (door mij ogen gezien) perfect meisje. Maar ik heb geen ervaring op het gebied van verkering en ik ben op dat gebied niet erg spontaan. Zou het verstandig zijn om haar een anonieme liefdesbrief te sturen of via een vriend erachter proberen te komen hoe ze reageert en dan langzaam laten doorschemeren dat ik het was en haar dan vragen?

Antwoord

Het gebeurt wel vaker dat een goede vriend als ‘postillon d‘amour’ wordt ingeschakeld. Wel belangrijk dat je die vriend dan wel echt kunt vertrouwen. Je zou ook zelf een brief kunnen schrijven en haar daarin vertellen dat je haar een aantal keren hebt ontmoet en dat je dat niet onverschillig heeft gelaten en dat je graag nader zou willen kennismaken. Je gaat in zo’n brief nog niet meteen over verkering schrijven. Dat komt dan als vanzelf later als je elkaar beter leert kennen. Anoniem schrijven zou ik zeker niet doen, dat vind ik een beetje onvolwassen. Het is een eerlijke zaak, dus waarom kom je er niet gewoon voor uit dat je haar aardig vindt. De rest komt dan later vanzelf wel.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zie echt in dat ik bekeerd moet worden. Vroeger had ik dat ook, maar toen wilde ik liever bekeerd worden net voor ik zou sterven, want leven als bekeerde leek me niets. Nu zou ik juist heel graag ...
5 reacties
02-03-2012
Ik was laatst op een bijeenkomst voor jongeren van de JBGG er daar zei een dominee dat als je sterft, er geen hemel of hel is. Maar dat die er pas zijn als God terugkomt op de wolken. Is dat waar?
Geen reacties
02-03-2004
Ik heb eigenlijk geen vraag. Ik voel me alleen ellendig alleen. Ik kan me niet meer concentreren op mijn dagelijkse bezigheden, omdat ik zo bezig ben met belangrijkere dingen. Maar het kan zo niet doo...
2 reacties
02-03-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering