Eerst naar kerk, daarna pretpark

N.J. Teerds / Geen reacties

24-03-2023, 09:34

Vraag

Over een poosje hebben we met onze gemeente bondsdag. We hopen eerst naar de kerk te gaan en daarna iets leuks te gaan doen. Nu is het het idee van de clubleiding om naar MiniMundi te gaan. Naar mijn idee is het een pretpark. Is dit geoorloofd? Graag antwoord van iemand uit de HHK of Ger. Gem.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Het is altijd bijzonder indrukwekkend om een bondsdag te hebben. Zelf heb ik veel bondsdagen van -16 verenigingen meegemaakt. Indrukwekkend om zo rondom het Woord samen te zijn. In de middag wordt dan meestal een ontspannende activiteit gedaan. Naar mijn mening moet die niet contrasteren met het ochtendgedeelte. Dat betekent dat het soms best een zoektocht naar ontspannende activiteiten is, zeker op een regenachtige dag. Het is trouwens altijd verstandig om bij een buitenprogramma ook een alternatief voor een binnenprogramma achter de hand te hebben. Het is mijn ervaring dat er zeker wel mogelijkheden zijn. Dat hangt ook wel af van de leeftijd van de deelnemers.

Om te weten wat MiniMundi is heb ik de website bekeken. Het blijkt om het oude Miniatuur Walcheren te gaan, maar dan wel uitgebreid met een binnenspeelgedeelte en een pretpark. Ik denk dat hier een spanningsveld met het ochtendgedeelte ligt.

Nu je vraag: Is het geoorloofd? Ik weet niet of dit een persoonlijke vraag is, of dat je dit als een van de leidinggevenden vraagt. Het gaat om een kerkelijke vereniging. Dat geeft grenzen aan. Is het nu zo dat je als leiding eraan twijfelt of MiniMundi wel een passende activiteit is, dan zou ik zeggen: bij twijfel niet inhalen... Doe het dan niet en zoek nog even verder. 

Misschien zijn er ouders die met hun kinderen wel naar dit pretpark gaan. Dat is echter geen argument. Een kerkelijke vereniging moet voorzichtig handelen en heeft ook een voorbeeldfunctie. Kom je er niet uit? Vraag het dan aan de kerkenraad, die immers de verantwoordelijkheid voor het jeugdwerk draagt. 

Een fijne en gezegende bondsdag mét daarna gezellige en verantwoorde activiteiten toegewenst! 

N. J. Teerds

Dit artikel is beantwoord door

N.J. Teerds

  • Geboortedatum:
    24-09-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Hendrik Ido Ambacht
  • Status:
    Actief
49 artikelen
N.J. Teerds

Bijzonderheden:

ouderling; docent


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

De Joodse visie op hemel en hel is totaal anders dan wat er in het NT geschreven is. De Joden geloven gewoonlijk in een hel waar een tijdelijk louteringsproces plaatsvindt (voor zonden die nog niet in...
2 reacties
23-03-2016
Aan iemand van de Gereformeerde Gemeenten. Kunt u het principiële verschil uitleggen tussen verzekerd zijn bij bijvoorbeeld Pro Life of een financiële vergoeding krijgen als gemoedsbezwaarde?
Geen reacties
23-03-2021
Ik voel me vaak heel snel akelig om iets. Dit vind ik erg vervelend. Het komt meestal doordat ik me zorgen maak om mijn toekomst. Ook komt het doordat ik negatief denk. Natuurlijk weet ik dat God zegt...
4 reacties
23-03-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering