Boom des levens in Hof van Eden

Redactie Refoweb / 3 reacties

30-01-2023, 08:03

Vraag

Zonder zonden hadden Adam en Eva eeuwig kunnen (door)leven. Waarom was er dan toch een boom des levens in het paradijs? Deze werd na de val zelfs afgeschermd door engelen met zwaarden. Wat was Gods bedoeling hiermee? En staan die engelen er nu nog (en waar precies)?


Antwoord

Het paradijs is met de zondvloed verdwenen. De boom des levens staat nu in de hemel, het nieuwe Jeruzalem, dat straks als hemel en aarde vernieuwd zullen zijn, zal nederdalen naar de aarde. Lees ook het artikel 'Boom des levens in het paradijs'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2368 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Annetteotte
31-01-2023 / 16:39
Ik hoorde een predikant vorige week zeggen dat de boom des levens door God was geplaatst, omdat Hij de mens zelf de keuze wilde geven om te geloven in Hem. De predikant noemde het een achterdeur voor de mens om zich van God af te keren. Wat dus ook helaas zo is gegaan.
Boanerges
31-01-2023 / 17:19
Alles wat over de Boom des Levens gezegd wordt (door dominees, Calvijn, Abraham Kuijper of wie dan ook) en met goede en mooie bedoelingen verbonden wordt met “het geestelijke leven” dat niet in de tekst van de Bijbel kan worden terug gevonden is het aanhoren onderzoeken én geloven niet waard. Het is zoals Kuitert al zei: “Al het spreken over Boven komt van beneden” Niemand weet het en daarom kun je het gerust een mysterie blijven noemen. Er is niet op elke vraag een antwoord te vinden.
Jesaja40
02-02-2023 / 17:41
Een hele goede vraag wordt hier gesteld.

Er is nog een reden te noemen: wie van de boom des levens at zou de status van onsterfelijkheid ingaan. Dat houdt heel concreet in: de eeuwige staat van zonde.

Het is dus de liefde van de Eeuwige die de mensheid daartegen heeft beschermd totdat de zondvloed over de aarde kwam.

Terug in de tijd

Mijn vriendin en ik zitten bij twee verschillende kerken. Zij zit bij de “Gemeente des Heeren” en ik ben lid van de ‘normale’ Gereformeerde Kerk. Het probleem alleen is nu dat zij bij haar kerk wil bl...
Geen reacties
28-01-2015
Ik ben een vrouw van 33 jaar en moeder van 3 kinderen. Na bloedonderzoek bleek bij de huisarts dat mijn bloedwaarde van ca. 125 op 33 stond. Mijn huisarts stuurde me door omdat hij het te hoog vond. E...
1 reactie
28-01-2010
Wij hebben een zoontje van vijf jaar met de diagnose PDD-NOS. Nu is het de laatste tijd zo dat hij erg gericht is op pistolen en alles wat met schieten te maken heeft. Speelgoed wat kan schieten is le...
9 reacties
28-01-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering