Veranderingen rond sabbat en besnijdenis

Redactie Refoweb / Geen reacties

20-12-2022, 07:59

Vraag

Christenen vinden het normaal dat we rustdag houden op dag één in plaats van dag zeven en ook dat de doop in de plaats van de besnijdenis is gekomen. Het lijken goede gewoonten en onschuldige veranderingen, maar hoe weten we dat God daar ook zo over denkt? Er zijn veel verwijsteksten die in formulieren of antwoorden worden aangehaald en die zijn mij duidelijk, maar toch heb ik er moeite mee dat dit ‘zomaar’ zo is (gegaan) terwijl ik nergens lees dat de Heere concreet van ons vraagt dat we bepaalde dingen zijn gaan doen tot op deze dag en iedereen dat klakkeloos lijkt te volgen. Begrijpt u mijn moeite of is die onterecht?


Antwoord

Over deze thema's zijn al veel vragen en antwoorden verschenen op Refoweb. Je kunt ze lezen onder de tags 'Sabbat' en 'Besnijdenis'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2362 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Veel christenouders verbieden het dat hun kind op voetbal gaat. Andere sporten daarentegen worden (vrijwel) allemaal geaccepteerd. Vanwaar dit onderscheid tussen verschillende sporten? Is de sfeer op ...
Geen reacties
19-12-2004
Het verloren gaan zonder God, is een straf van God. Maar kan je dit ook zo uitleggen dat het een automatisch gevolg is van ‘het in de duisternis blijven’. God is het Licht en als wij niet in dit Licht...
Geen reacties
19-12-2013
Er wordt in Jesaja voorspeld dat Hij die door God gezonden zou worden, Immanuel zou heten. En Jezus heet Jezus. Hoe kan dat?
4 reacties
19-12-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering