HSV Studiebijbel met groene voetnoten

Herziene Statenvertaling / Geen reacties

15-11-2022, 13:20

Vraag

Tijdens het gebruik van de HSV Studiebijbel vraag ik me af wat de verschillende groene kleuren van de tekstvakken betekenen. Voor- of achterin de Studiebijbel zelf staat geen uitleg hierover. Kan iemand me uitleggen wat het verschil is tussen de groene letters in witte tekst, lichtgroene tekstvakken en donkergroene tekstvakken?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Dank voor je vraag. De verschillende kleuren die gebruikt worden in de HSV Studiebijbel binnen de voetnoten corresponderen met de indeling die de oorspronkelijke ESV Study Bible heeft toegepast.

1. De ESV Study Bible kent gewone voetnoten (in de HSV Studiebijbel zonder steunkleur, letters in groen).

2. Er zijn ook noten die betrekking hebben op een groter cluster van bijbelverzen. Die kregen in de HSV een lichtgroene steunkleur.

3. Ten slotte zijn er ook noten die teruggaan zijn op de indeling. Deze noten corresponderen met de indeling die in elke inleiding op een bijbelboek onder het kopje “overzicht” gegeven wordt en worden in de HSV Studiebijbel met een donkergroene steunkleur afgedrukt.  Je vindt bijvoorbeeld bij Markus 1 een donkergroen stukje “1:1-15 Inleiding”.  Dat correspondeert met “Inleiding (1:1-15)” dat op de linkerbladzijde onder “overzicht” staat.

Zo is door de opmaker geprobeerd om de oorspronkelijke indeling intact te houden. Ik hoop dat het daarmee duidelijk is geworden.

Met vriendelijke groet,
Ds. L. B. C. Boot

Dit artikel is beantwoord door

Herziene Statenvertaling

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
93 artikelen
Herziene Statenvertaling

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik woon in de gemeente Reimerswaal en daar heerst een gereformeerde signatuur en cultuur. Ik woon in een 'gereformeerd' dorp en wordt nooit gegroet door een 'gereformeerde'. Ze draaien hun nek om voor...
8 reacties
15-11-2011
Mag je als belijdend lid van een kerkverband ook (dit wel op uitnodiging van een vriend/vriendin) een activiteit, jongerendag etc van een ander kerkverband bezoeken? Ik kreeg namelijk niet zulke vrien...
4 reacties
15-11-2011
Ik werk in een openbare instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dus heb ik een heel aantal collega's die niet christelijk zijn. Dat op zich is geen probleem. Maar een paar maanden gel...
7 reacties
15-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering