Tegenstrijdig

Redactie Refoweb / Geen reacties

03-11-2022, 08:06

Vraag

Ik heb een vraag aan dominee G. A. van den Brink. In uw antwoord op de vraag “God van de (wan)hoop” zegt u, dat als je het Evangelie leert kennen en geloven, zul je dergelijke ervaringen (zoals verloren gaan aan de kant van de zondaar/heilzame wanhoop) nooit meemaken. Maar in uw antwoord op de “Onwaardigheid (g)een voorwaarde om te geloven” zegt u dat deze bevindingen er zijn dankzij het Evangelie. Dat is toch tegenstrijdig?


Antwoord

Nee, dat is het niet. Het gaat hier om twee verschillende zaken. In de eerstgenoemde vraag gaat het om een voorwaarde (o.a. beleven van het recht) voor het geloof (wedergeboorte). In de tweede vraag die je aanhaalt gaat het om het geloof in het evangelie (na de wedergeboorte). Citaat: “Wie het Evangelie gelooft, beseft hoe verloren zijn toestand onder Gods recht zou zijn, indien hij niet geloofde” (Johannes 3:36).

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb zo gigantisch veel behoefte aan troost... Troost in een preek. Natuurlijk ook vermaning, maar volgens mij bestaat onze preek uit 70 procent vermaning en 30 procent liefde en troost. Kan er nu n...
1 reactie
02-11-2015
Als vader ga ik mijn gezin niet openbaar voor in het gebed. Graag zou ik een inhoudsvol gebed ontvangen wat ik toch in het openbaar kan bidden.
3 reacties
02-11-2013
Tien jaar geleden ben ik gescheiden. Ik heb God toen niet in mijn keuze betrokken om mijn man te verlaten, hoewel ik een overtuigd christen was. In de moeilijke periode vóór mijn keuze om weg te gaan ...
Geen reacties
02-11-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering