Ga elkaar niet uitkleden

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

07-07-2020, 10:32

Vraag

Ik weet dat jullie geen specifieke grens aangeven als het gaat om seksualiteit in relaties. Ik begrijp dit ook en ik begrijp ook het gezegde “niet kijken hoe ver je kunt gaan, maar hoe ver je vandaan blijft bij die grens.” En toch... Ik ben enorm zoekende en worstel er echt mee.

Ik heb een vriend en we moeten nog ongeveer vijf jaar wachten voor we kunnen trouwen. We hebben nu vier maanden verkering. Pas raakte hij, terwijl we op bed lagen en aan het zoenen waren, mijn borst aan onder mijn shirt. Ook ligt hij wel eens op me en strelen wij elkaar. Is dit fout? Ik begrijp dat u geen ja of nee zegt. Maar hoe moet ik hier mee omgaan? Ik vind het ontzettend lastig.


Antwoord

Heel belangrijk in dit hele proces van knuffelen is dat je sowieso je kleren aanhoudt. Ga elkaar niet uitkleden want dan wordt de grens flinterdun. Ik heb eens gehoord van een stelletje dat ze zich allebei uitkleedden, op elkaar gingen  liggen en dan nog net geen gemeenschap hadden. Letterlijk heb je dan nog geen gemeenschap gehad maar het staat wel helemaal in die sfeer. En je zou ook zwanger kunnen worden. Want als er zo een zaadlozing komt en er komt zaad bij het meisje binnen dan kan er een zwangerschap optreden en dan moet je eerlijk zeggen dat je toch wel te ver bent gegaan. Het is een heel geleidelijk proces dat van een zoen langzaam maar zeker verder gaat. En dat is ook goed. Maar spreek dus duidelijk grenzen af en houd je daar ook aan. En kleed elkaar niet uit! Eerlijk gezegd vind ik vijf jaar verkering erg lang. Is er echt geen mogelijkheid eerder te kunnen gaan trouwen zodat het ook te overzien is? 

Alie Hoek-van Kooten

Lees ook andere soortgelijke artikelen over dit onderwerp onder de tag 'Grenzen'.

Lees meer artikelen over:

grenzen
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb verkering met een jongen uit de GKv, zelf kom ik uit de Ger. Gem. Wij mogen geloven dat we door God zijn samengebracht. Maar toch is het erg moeilijk soms omdat er over een aantal dingen versch...
3 reacties
07-07-2009
Als ik 's avonds op mijn bed ga liggen, krijg ik steeds veel pijn aan mijn benen en dan vooral de bovenbenen. Probeer dan te wrijven etc., maar dat echt niet echt. Wat zou dit eventueel kunnen zijn?
2 reacties
07-07-2012
Wanneer verlaat je een kerkverband? Als je belijdenis in een kerkverband gedaan hebt, kinderen gedoopt, mag/kan je een kerkverband zo verlaten? In ons huidig kerkverband voel ik me namelijk helemaal n...
12 reacties
07-07-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering