Flapuit

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

05-06-2018, 07:57

Vraag

In mijn werk en privéleven vertel ik soms meer tegen mensen dan dat ik wil. Ik toon hierbij mijn eerlijkheid en gevoelens. Alleen in sommige situaties is dit niet altijd het juiste. Met gevolg dat ik hier een ‘kater’ aan overhoud. Mijn vraag is hierbij: hoe kun je je minder kwetsbaar opstellen tegen mensen in je omgeving?


Antwoord

Beste vraagsteller,

De vraag stellen is hem beantwoorden: stel je minder kwetsbaar op door níét meteen te zeggen wat je denkt, vindt, voelt.

Dat vergt misschien wat oefening en geduld met jezelf, maar dat is alleszins de moeite waard! Eerlijk en open zijn is prima, maar je hoeft daarbij geen ‘flapuit’ te zijn. Denk dus eerst na voor je antwoord geeft. 

Sterkte ermee!
Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1503 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
HvK91
05-06-2018 / 09:43
Als je het echt graag wilt, kun je jezelf ertoe zetten om vaker tijdens een gesprek al na te denken of je weer dingen zegt die te ver gaan.
Dat lukt beter wanneer je jezelf er meerdere keren per dag al aan probeert te herinneren dat je dit doel voor ogen hebt. Hoe vaker je jezelf eraan herinnert, hoe groter de kans dat je jezelf eraan herinnert op een moment dat je bijna de fout in gaat.
Je moet je op het moment zelf bewust worden van waarmee je bezig bent.
Als je op dat punt komt (en dat gaat je veel energie kosten, zoals elke gedragsverandering), dan kun je beginnen met jezelf afremmen en sneller het gesprek afbreken waaraan je begonnen bent. Daar kun je jezelf langzaamaan steeds meer in trainen.
Het handige hiervan is dat het al heel snel loont; elke keer dat het je is gelukt eerder te stoppen kun je erop terugkijken dat je jezelf hebt kunnen afremmen. Dat geeft een goed gevoel en daardoor meteen de motivatie om het de volgende keer nog sneller te doen.

Succes!
coby6
05-06-2018 / 16:17
Als je het beslist aan iemand wilt vertellen gooi het dan op een Engelstalig forum anoniem, waar geen kip je kent.

Terug in de tijd

Mattheus haalt in zijn evangelie meerdere malen profetieën aan die zogenaamd in vervulling zouden zijn gegaan. Echter, als ik het Oude Testament (OT) erbij pak lees ik iets anders of kan men het allee...
Geen reacties
04-06-2013
Een vraag over wat in De Christenreis staat (uitgave uit 2013), hfdst. 12. Christen komt bij een man in een ijzeren kooi. Die vertelt dat hij dacht een echte en oprechte belijder geweest te zijn. Dach...
Geen reacties
04-06-2015
Met welke zonden strijden jongeren nou het meest (bijv. porno/diefstal)? Heeft u nog tips hoe we het beste tegen de zonde kunnen strijden?
1 reactie
04-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering