Tension Release Exercises

drs. A. Meijer / 1 reactie

05-03-2018, 10:38

Vraag

Wegens stresssituaties thuis en op het werk ben ik momenteel overspannen en moet ik oppassen niet in een burn out te geraken. Ik ben dus op zoek naar middelen om stress te verliezen. Mijn baas (onchristelijk) adviseerde mij uit zijn eigen ervaring om TRE (Tension Release Exercises) toe te passen. Bij hem heeft dit veel geholpen. Ik ben echter erg huiverig voor mogelijk occulte zaken. Is TRE mogelijk occult of is dit puur natuurlijk?


Antwoord

Beste vragensteller, 

Ik kende deze therapie niet en heb mij er eerst even wat in verdiept. De therapie kan mijns inziens op zich geen kwaad (m.b.t. occulte belasting). Al kan de therapeut die zoiets geeft natuurlijk wel occult belast zijn. Aangezien je ook zelf de oefeningen kunt uitvoeren is dat iets wat je kunt omzeilen.  Over de werkzaamheid op wetenschappelijk niveau is nog niet veel bekend. Op mij komt het wat 'zweverig' over. 

Vriendelijke groet, A. Meijer 

Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Lekkerbek
06-03-2018 / 10:18
Toen ik een zelfde situatie zat raadde de huisarts me aan om te wandelen. Tijdens wandelen maak je stofjes als dopamine en serotine aan waardoor je meer energie krijgt en je je blijer gaat voelen. Ik vond het in het begin vreselijk want ik had 0,0 energie, de gedachte aan wandelen maakte al dat ik nog meer depri werd. Maar vriendinnen zorgden ervoor dat ik iedere dag iemand had om mee te wandelen, ze kwamen me gewoon ophalen. De ene keer praatten we wel over moeilijkheden, de andere x alleen over t wandelen, de natuur, en bleven we verder stil. Maar wat is dit goed voor me geweest, na het wandelen was ik echt blij dat ik toch maar weer gegaan was, dit is echt mijn herstel ten goede gekomen.
Ook had ik tijdens mijn werkdagen contact met mn werk. 1 x p week ging ik of koffie drinken op t werk of lunchen. De andere 2 dagen had ik telefonisch contact waarbij er alleen leuke dingen van t werk werd gezegd. Om de beurten belden collega's 's morgens rond 10.00u op en vertelden leuke voorvallen, goede veranderingen etc. Dit vond ik in t begin verschrikkelijk. Maar wat heb ik hier profijt van gehad toen ik mn werk weer wat oppakte, er was geen drempel om naar mn werk te gaan. Ook was dit dus iets waarom ik 's morgens nn bed uit moest.
Wat dat betreft heb ik veel hulp van mijn omgeving gehad, ik ben er echt bovenop gekomen. Ik was in die periode erg labiel, jankte constant. Ik dacht echt dit gaat nooit meer over. Maar gelukkig wel, t enige is dat ik echt mn agenda soms moet blokkeren, ik krijg t Spaans benauwd als de hele week alles volstaat. Lichamelijk kan ik dat prima aan maar psychisch niet, dan word ik echt hyper in mn hoofd, kan niet slapen omdat ik dan alles doorloop hoe ik t allemaal moet gaan doen. Dan komt er af en toe weer een jankbui opzetten. Ik blijf dus strepen in mn agenda zetten omdat ik dan echt beter presteer en lekkerder in mn vel zit.
Ik hoop dat je iets aan mn verhaal hebt, sterkte!

Terug in de tijd

Ik ben negen dagen overtijd. Net ging ik naar de wc en het zag met afvegen lichtrozig met klein beetje slijm. Ik heb ook aan mijn baarmoeder gevoeld en die zit erg hoog gedraaid, voelde zacht aan. Wat...
Geen reacties
05-03-2015
In mijn boosheid heb ik een keer gevloekt tegen de Heilige Geest. Vraag me niet waarom tegen de Heilige Geest, want dat weet ik zelf ook niet. Ik vond dat heel erg en nu ben ik heel bang dat ik de zon...
Geen reacties
05-03-2007
Mijn echtgenote is van huis uit Christelijk Gereformeerd, ik ben Hervormd. Wij hebben samen belijdenis gedaan en zijn getrouwd in de Hervormde Kerk. Nu wil mijn vrouw terug naar de CGK, maar ik wil He...
3 reacties
05-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering