Vroeger ook gevloekt

Ds. J. Driessen / Geen reacties

06-03-2005, 00:00

Vraag

Soms probeer ik iemand op zijn woorden te laten letten. En dus niet te veel schunnige taal te laten praten of te vloeken. Maar dan zeggen ze soms dat ik dat zelf vroeger ook deed en zij mij in mijn waarde hebben gelaten. En als iemand er toen iets van had gezegd, had ik ze uitgelachen, aldus hun weerwoord. Ik weet hierop vaak geen weerwoord te geven. Zou hier bijvoorbeeld geen cursus over gegeven kunnen worden? Zoiets als: hoe spreek ik tegen ongelovigen?


Antwoord

Beste vriend,

Je moet toch maar doen wat van ons gevraagd wordt: waarschuwen. Niet vanuit de hoogte, maar met een bewogen hart, in de wetenschap dat we zelf niet beter zijn. Het feit dat je zelf vroeger soms ook dingen zei die niet deugden hoeft geen verhindering te zijn. Zeg het maar eerlijk dat dit ook verkeerd was, maar dat je tot het inzicht bent gekomen dat je daar zonde mee deed.

Overtuigen kunnen we niemand, dat is het werk van de Heilige Geest, maar we moet wel gétuigen, en het dan in de hand van de Heere geven met de bede of hij onze eenvoudige en dikwijls kreupele woorden wil zegenen. Bedel de Heere om vrijmoedigheid. Sterkte!
 
Met hartelijke groet,
ds. J. Driessen

Lees meer artikelen over:

vloeken
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
59 artikelen
Ds. J. Driessen

Bijzonderheden:

Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een vraag aan ds. Van den Brink in het kader van Dordt en HyperDordt. Wat is nu de juiste volgorde: eerst wedergeboorte en daarna het geloof, of is de volgorde eerst geloof en dan wedergeboorte? Of va...
Geen reacties
06-03-2024
Mattheus 22 spreekt over de gelijkenis van de gast zonder bruiloftskleed. Jezus noemt hem 'vriend', terwijl het een verworpene blijkt te zijn. Maar hij was genodigd! (De dienstknechten vergaderden all...
Geen reacties
06-03-2006
Is het mogelijk om lid te worden van de Hersteld Hervormde Kerk in het algemeen en niet lokaal?
Geen reacties
06-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering