Synagoge in Budapest

Ds. A. Jonker / Geen reacties

25-09-2015, 14:44

Vraag

Op de grote synagoge in Budapest zag ik een achtpuntige ster. Waar verwijst deze ster op een synagoge naar? Kunt u mij daar meer over vertellen?


Antwoord

Volgens een van mijn Joodse vrienden heeft een achtpuntige ster geen enkele betekenis in het Jodendom, dus ook niet voor Messiasbelijdende Joden. Het komt wel meer voor in Oost-Europese landen, o.a. is het wel afgebeeld op grafstenen.

Er zijn allerlei speculaties over de betekenis. Sommigen beweren dat de twaalf vlakken rond het centrale vierkant de twaalf stammen zouden symboliseren. Het blijft speculatie.
 
Met vriendelijke groet,
Ds. A. Jonker

Lees meer artikelen over:

(Messiasbelijdende) Joden
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A. Jonker

  • Geboortedatum:
    29-03-1954
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Putten
  • Status:
    Actief
115 artikelen
Ds. A. Jonker

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben bang voor de hel, maar ik weet dat dat niet het goede motief is om voor bekering te bidden. Ik probeer spijt te hebben van mijn zonden, maar telkens overheerst die angst en alles wat ik doe/waa...
Geen reacties
25-09-2005
Hoe zou je het begrip heiliging goed kunnen uitleggen aan iemand die weinig van de Bijbel en het christelijk geloof afweet?
3 reacties
25-09-2018
Omdat wij er sterk aan zitten te denken Nederland te verlaten en te gaan wonen in Hongarije, hebben wij de volgende voor ons uiterst belangrijke vraag. Gaarne zouden wij willen blijven kerken op ger. ...
Geen reacties
25-09-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering