Totaalruptuur

drs. A. Meijer / 1 reactie

28-12-2010, 12:00

Vraag

Na de bevalling van ons eerste kindje heb ik een totaalruptuur opgelopen. Het is onder narcose zeer goed gehecht. Ook heb ik na de bevalling goed kunnen herstellen en veel kunnen rusten. Ik heb dan ook nooit pijn of ongemakken door de hechtingen gehad. Alleen zie ik erg tegen een eventuele volgende bevalling op. Is dit nodig? En wat zijn eventueel de mogelijkheden en risico's bij een volgende bevalling?


Antwoord

Beste vragenstelster,

Ik kan me goed voorstellen dat je tegen een volgende bevalling op ziet. Het is een erg vervelende complicatie die ook nare klachten kan geven. Gelukkig ben je er goed van hersteld. Met betrekking tot een volgende bevalling zal men er eerder toe geneigd zijn een preventieve knip (episiotomie) te zetten zodat de kans op een totaalruptuur kleiner wordt.

Er zijn verder geen andere specifieke risico's of complicaties te verwachten bij een eventuele volgende bevalling. Toch moet iedere bevalling weer opnieuw afgewacht en beoordeeld worden, ook dus wat betreft de kans op een ruptuur.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
naam
30-12-2010 / 20:43
Ik ben na de eerste bevalling ook onder narcose gehecht. Het was sowieso een heftige, langdurige en pittige bevalling. Bij de tweede ging het vlot en zonder 1 hechting!!
Kan dus ook...
Elke bevalling is weer anders.

Terug in de tijd

Volgend jaar hopen wij te gaan trouwen. Alleen verandert het standaard trouwen in de gemeenschap van goederen. Als ik het goed heb begrepen moet je daarvoor nu naar de notaris? Dit kost een hoop geld,...
Geen reacties
28-12-2017
Inmiddels is bekend dat er sprake is van vorming van aluminiumclusters in de hersenen bij Alzheimer patiënten, maar ik weet niet of dit ook het geval is bij zeer jonge patiënten. Mijn vraag is nu of e...
Geen reacties
28-12-2015
Ik heb regelmatig last van ingegroeide baardharen en krijg dan rode bulten. Is er iets om dit te voorkomen?
Geen reacties
28-12-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering