Mycrogynon 30 en de eicellen

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

09-12-2010, 14:30

Vraag

Naar aanleiding van de vraag over mycrogynon 30: betekent dit dat de eicellen blijven zitten? Dus je komt later in de overgang, want de eicellen gaan pas uit de eierstokken als je met de pil stopt? En als je de pil blijft slikken?


Antwoord

Het slikken van de pil heeft geen duidelijk effect op het moment van de overgang. Vrouwen die tien jaar de pil geslikt hebben, komen niet tien jaar later in de overgang.

Het moment van de overgang wordt niet bepaald door het moment dat de eitjes ‘op‘ zijn, maar door het moment waarop het hele hormonale systeem er door veroudering mee stopt. Dat wisselt per vrouw.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als je het belijdenisformulier leest zou je denken dat je eerst bekeerd moet zijn voordat je hier echt “ja” op kunt zeggen. Hoe moet ik dat zien als Hersteld Hervormd dooplid? Is het juist om zonder b...
16 reacties
09-12-2016
Tijdens een vakantie heb ik een jongen ontmoet. Aan het einde van het vakantie merkten we dat er wel klikte tussen ons beiden. Anderen van de groep hadden ook al vrij snel iets van, dat gaat wat worde...
Geen reacties
09-12-2006
Wij hebben een serieuze bijbelstudiegroep. Wij doen ook kringgebed. Hoe staat u daar tegenover en mag je dit volgens de Bijbel wel doen? Is dit eerbiedig? Of moet gewoon een iemand een gebed doen?
Geen reacties
09-12-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering