Meerdere keren seks gehad

Ds. C.G. Vreugdenhil / Geen reacties

06-04-2004, 00:00

Vraag

Vraag 1: Ik heb anderhalf jaar verkering met een hele lieve jongen. We hebben ook al meerdere keren seks gehad. We vinden het allebei heerlijk. Alleen ben ik bang dat ik een keer zwanger raak. En dan? Wij willen geen voorbehoedsmiddelen gebruiken omdat -als je het dan toch met elkaar doet- je dan niet zielig moet gaan doen met al die middelen. Ik ben pas 16 jaar. Mag ik dan al seks hebben met een jongen van 17?

Vraag 2: Moet je persé maagd blijven voor je huwelijk?


Antwoord

Ik zou je wel een antwoord willen geven van tien bladzijden. Maar dat doen we niet in deze rubriek van Refoweb.
 
Laat ik beginnen met te zeggen dat jullie hebben vooruit gegrepen op je huwelijk. Dat is niet in overeenstemming met de Bijbel. Hebben je ouders daar niet met je over gesproken? Dus in de eerste plaats is wat jullie doen zonde tegen God.
 
Stel je voor dat je in verwachting raakt? Kun je dat aan als je 16 jaar bent? Hoe moet het dan met je studie? Wat zul je er spijt van hebben als je zo heel je jeugd weggooit. Ga terug en spreek met elkaar af dat je je lichaam rein bewaart tot aan je huwelijk.
 
Stel je voor dat je verkering uitraakt. Je bent nog maar 16. Dan heb je geleefd als een getrouwd stel en dan ben je voor je leven geschonden.
 
Stel je voor dat je in verwachting raakt en dat je vriend verongelukt. Dan ben je geen weduwe maar wel een ongehuwde moeder.
 
Alles pleit ervoor om deze zondige relatie stop te zetten. Jullie moeten samen eens een paar goede boeken lezen over deze problematiek. Hieronder noem ik er een paar.
 
Ds. J. Belder: “Een gave apart” (Hoe seksualiteit een plaats krijgt in je leven. Groen. ISBN 90 5829 186 3
 
H. Van Groningen: “Liefde en liefde is twee” (Groen. ISBN 90 5030 392 7
 
Praktisch en Pastoraal van verschillende autheurs “Samen het huwelijk in” (Groen. ISBN 90 5030 203 3)

Ds. C. G. Vreugdenhil

Lees meer artikelen over:

seksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
226 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een medische vraag, waarvan ik hoop dat die op korte termijn beantwoord kan worden. Ik heb al enige maanden pijn in mijn rug. Het is een soort 'band-gevoel', ter hoogte van de onderkant van mij...
2 reacties
06-04-2010
Wat is de achtergrond van de tale Kanaäns? Wat is het doel in de diensten als dit gesproken wordt? Ik bezocht onlangs voor het eerst een dienst van de Gereformeerde Gemeente in Ned. en was verbijsterd...
Geen reacties
06-04-2006
Ik heb het Prikkelbare Darm Syndroom, dat in tijden van stress en spanningen en bepaalde voedingsstoffen opspeelt. Mijn hele leven ben ik angstig, bang om duivelen of geesten te zien, bang voor occult...
4 reacties
06-04-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering