Ds. Heikamp tegen vaccinatie

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

10-02-2009, 00:00

Vraag

Aan ds. Heikamp. Tijdens een lezing liet u duidelijk uw mening horen ten aanzien van vaccinatie. U was daarin zeer stellig dat dit bijbels gezien niet mag. Ik vond dat onprettig om te horen. Nu gaat het er niet om wat ik vind, maar wel vraag ik me af in hoeverre het mag om in zón visie ook geen ruimte voor anderen te laten om zich te laten inenten. Doet u daarmee niet te kort aan mensen, onder wie ook predikanten in uw eigen kerkverband, met een andere mening hierover?


Antwoord

We gaan onze uitleg maar niet opnieuw herhalen. Gezien uw ervaring, u vond het onprettig, is het in ieder geval duidelijk overgekomen. En dat is toch de bedoeling van onze boodschap. Daar zijn we voor geroepen en behoren we getrouw in te zijn. De boodschap van Johannes de Doper werd door de kerkenraad van Jeruzalem ook als onprettig ervaren. Het was zijn eigen kerkverband en stond wellicht ambtelijk onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad, maar heeft zijn boodschap niet aan hen en andere kerkverbanden aangepast. Dat hopen we, door Gods genade, ook niet te doen.

B.v. het eerste gebod: gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. Dit laat geen enkele ruimte over om wat genuanceerder te denken over andere goden.

Dank voor uw reactie en het doet me deugd duidelijk te zijn overgekomen.

Met vriendelijke groeten,
Ds. J. D. Heikamp

Lees meer artikelen over:

vaccinatie
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mogen adoptiekinderen zelf hun verjaardag kiezen?
Geen reacties
10-02-2016
Ik heb een vraag aan een dominee, (liefst een dominee/of geestelijk werker die in de lijn van de puriteinen staat). Ik ben een jonge man en heb al enige tijd een vriendin en ik heb een heel goedlopen...
3 reacties
10-02-2012
Sinds kort lees ik boeken van C.S. Lewis. Het zijn bijzondere boeken met veel stof tot nadenken. Onder andere het boek "De grote scheiding" vind ik erg fijn. Toch kom ik regelmatig (o.a. op Refoweb) k...
7 reacties
10-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering