Ik las pas een artikel over sveltyll, een afslankkuur die wonderbaarlijk zou moe...

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

07-06-2008, 00:00

Vraag

Ik las pas een artikel over sveltyll, een afslankkuur die wonderbaarlijk zou moeten werken. Wat moet je hiervan denken?


Antwoord

Sveltyll ken ik zelf niet. Googelen op internet laat verschillende reacties zien, variërend van geweldig tot weer zo'n oplichtersproduct. Ik weet het dus niet. In het algemeen staan dokters aarzelend t.o.v. dit soort wondermiddelen. Wanneer ze al helpen gaat het vaak om een dieet dat niet heel lang vol te houden is. Daarna ga je weer gewoner eten, komen de kilo's er weer bij en ben je terug bij af.

Dokters denken meer in het aanpassen van je eetpatroon naar een manier die op den duur vol te houden is, volwaardig in voeding is en gecombineerd wordt met een gezond beweegpatroon/verbrandingspatroon (b.v. iedere dag een half uur wandelen of fietsen). De traditionele aanpak van een diëtiste staat nog steeds hoog genoteerd. Wat niet wegneemt dat sommigen zo'n speciale aanpak met veel succes toepassen, het is weinigen gegeven daarna op het nieuwe gewicht te blijven.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Het liefst zou ik deze vraag voorleggen aan dr. Chapman, maar dat is niet mogelijk. Met mijn oudste dochter heb ik het probleem dat ze mijn liefde niet kan aanvaarden. Ze reageert altijd boos en afwij...
9 reacties
07-06-2013
Wat wordt er precies bedoeld met de belofte in het vijfde gebod? (Eert uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de Heere uw God u geeft).
Geen reacties
07-06-2014
Ik heb nu ruim een half jaar verkering met een jongen van 19 jaar! We kunnen erg goed met elkaar opschieten en praten en ik voel me heel erg op  me gemak bij hem. De ene keer denk ik: dit is hem en de...
Geen reacties
07-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering