Vaak verkouden/grieperig

A. Kwakernaak / Geen reacties

28-02-2008, 00:00

Vraag

Ik eet gezond, slik vitaminepillen, doe recreatief aan sport, wandel ieder weekend en toch word ik een paar keer per winter verkouden/grieperig. Ra, ra hoe kan dat?


Antwoord

Een gezond leven is helaas geen garantie voor het opdoen van een verkoudheid of griep. Het is wel zo dat de kans op ziek worden iets kleiner is, wanneer je in een goede , gezonde conditie bent.

Het ziek worden op zich is vaak het gevolg van een besmetting van een virus, dat overgebracht wordt, via iemand anders. Dit kan doordat iemand dichtbij hoest, via handcontact etc.

Wanneer je besmet raakt door een virus, zal het afweersysteem van het lichaam gaan proberen om dit onschadelijk te maken. Indien je in een goede lichamelijke conditie bent, heb je kans dat het bij een verkoudheid blijft. Is die conditie al zwak dan heb je kans dat zo'n besmetting bijv een longontsteking tot gevolg heeft. Dus blijf gezond eten, sporten en wandelen!

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

verkoudheid
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn klasgenoten kijken erg veel naar YouTube en met name naar vloggers. Ze kijken vaak naar Enzo Knol, Jeremy, GameMeneer enz. Maar ook naar video’s als Rundfunk en Bram in de buurt. Zou u eens naar ...
Geen reacties
28-02-2019
Aan mevrouw Rots. Ik vernam dat u psychologe bent en hier veel vragen beantwoordt. Ik kan op internet niet het nummer of een e-mailadres van uw praktijk vinden. Kunt u mij deze geven langs deze weg?
Geen reacties
28-02-2020
Hoe kan je het verschil weten tussen het zaligmakend geloof tegenover het nabijkomende werk van de Heilige Geest in het leven van mensen? Het zorgt ervoor dat ik steeds maar blijf twijfelen. Dat is ni...
Geen reacties
28-02-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering