Is er ook meer "uitleg" over Psalm 32, 51 en spreuken 28 vers 13? (...)

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

22-11-2007, 00:00

Vraag

Is er ook meer "uitleg" over Psalm 32, 51 en spreuken 28 vers 13? In welk licht kan ik deze hoofdstukken lezen. Moet je het opvatten dat het daar over bekering gaat? Zijn er boeken die dit beschrijven? Hopelijk kunt u mijn vraag beantwoorden.


Antwoord

In welk licht moeten wij deze gedeelten uit de Bijbel lezen? Zoals je zelf al aangeeft in je vraag: de bekering. Hoofdthema is dat wie zijn overtredingen bedekt zal niet voorspoedig zijn en wie ze bekent en laat, zal barmhartigheid verkrijgen. Dat betreft de eerste bekering, maar ook daarna, de dagelijkse bekering waar het met name over gaat in de Psalmen 32 en 51.

Voor verdere uitleg van deze gedeelten kun je Bijbelverklaringen raadplegen: bijvoorbeeld Matthew Henry, of J. Calvijn. Van Luther is een prachtige verklaring over Psalm 51 in het Nederlands vertaald en zeer de moeite waard om te lezen. Over de bekering zijn er tal van boeken geschreven. Bijvoorbeeld van Thomas Boston over “Berouw, de weg terug naar God.”

Ds. A. J. Schalkoort

Lees meer artikelen over:

boeken
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
214 artikelen
Ds. A.J. Schalkoort

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Soms ben ik heel erg onder de indruk van een preek, maar vaak komt dat omdat ik bang ben voor de dood en wat daarna te wachten staat. Is dat Gods werking of is dat gewoon angst voor de dood omdat ik n...
Geen reacties
22-11-2003
In de brief van Jacobus staat dat de Heere niet verzoekt. Waarom staat er in het Onze Vader: "Leid ons niet in verzoeking"?
Geen reacties
22-11-2023
Hoe komt het dat het geloven in God zo moeilijk kan zijn. Geloven is vertrouwen dat God Zijn belofte waar maakt. Bijvoorbeeld, Hij belooft dat wie tot Hem komt door Hem niet uitgeworpen wordt. Maar al...
5 reacties
22-11-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering