Dag des oordeels

Habakuk.nu / 37 reacties

17-05-2011, 14:36

Voor wie het nog niet wist: de dag des oordeels is aanstaande. Op zaterdag 21 mei, om precies te zijn. De posters met aankondigingen hangen op in diverse treinstations in Nederland. In grote letters: ‘Dag des oordeels: 21 mei. De Bijbel garandeert het!'. Ten slotte nog de oproep ‘Roep sterk tot God’ (Jona 3:8). De reclameborden zijn het geesteskind van de 89-jarige Harold Camping, die volgens de Huffington Post een radiostation in Californië leidt. Camping voorspelde eerder al dat het einde van de wereld in 1994 zou plaatsvinden.


Veel ‘21 mei-believers’ zijn ervan overtuigd dat er in de Bijbel verschillende aanwijzingen staan waar geen speld tussen te krijgen is: het oordeel vindt plaats op 21 mei. Wonderlijk. De Bijbel is toch over weinig dingen zo duidelijk dan over het feit dat niemand weet wanneer Jezus precies terugkomt. Zelf zegt Hij: ‘Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het.’

Terughoudend
De '21 mei-believers' schieten door. Tegelijk vraag ik mij af of de christenen die Harold Camping niet volgen ook niet doorschieten, de andere kant op. In hoeverre zijn wij bezig met de wederkomst en houden er rekening mee? Leven we dagelijks in de verwachting van Christus? Met de woorden van Spurgeon: ‘Wij kunnen niet vaak genoeg spreken over de wederkomst van de Here. Dit leerstuk is namelijk de grote kracht van het Evangelie. Veel te veel christenen zijn op dit punt terughoudend geweest en hebben daarmee het bot uit het Evangelie gehaald.’
Rake woorden. Want wat blijft er van ons geloof over als we Christus niet dagelijks verwachten? ‘Wat ik u zeg, zeg ik alleen: waakt!’ (Marcus 13:37).

Gertjan de Jong

Habakuk.nu op 17-05-2011, 14:36
37 reacties
Omega
18-05-2011 / 08:53
Wel Lummel, ik voorspel jouw oordeelsdag. Ik verwed er bovendien mijn leven en al mijn bezittingen onder dat ik gelijk krijg. En het meest bijzondere is dat ik jouw woorden vergeet, als het zover is, maar dat jij deze domheid een eeuwigheid met je mee zult moeten dragen. Tenzij er een wonder gebeurt... En waarempel, dat gun ik je nog ook.
Omega
18-05-2011 / 09:23
Ik vrees dat je negatieve spanning genoeg krijgt. En wat er precies gebeurt, staat beschreven in een boek, waarvan de eerste regels zo'n 4000 jaar geleden geschreven zijn, en dat nog steeds razend actueel is. Er zal vast wel iets van waar zijn. En misschien wel meer dan iets... Er zijn vele duizenden wetenschappers die zelfs geloven dat dit gehele boek op waarheid berust.
Liesel
18-05-2011 / 09:24
@Lummel: zou je niet zo willen spotten met de oordeelsdag? En.. als je de Bijbel leest, weet je precies wat er op de oordeelsdag gaat gebeuren. De spanning eraf? Ik denk dat het voor velen nog een afgrijzen zou worden.. Velen verwachten het niet maar het gaat gebeuren. Dat is een ding wat zeker is.
Omega
18-05-2011 / 10:09
Als je mij al niet mild vindt... Op welke 'bochten' doel je trouwens? Die onbewijsbare theorie (en daarom heet het ook theorie) van een oersoep lijkt me meer iets van 'bochten' en 'wringen'. Dat is pas echte humor. Een pratende wolf is nog geloofwaardiger.
Liesel
18-05-2011 / 10:15
@Lummel. Jij kan er de humor van inzien. Maar het zijn zaken waar je zeer zeker de humor niet van in hoeft te zien omdat het ernst is. In bochten wringen?? Nee in die bochten waarin jij jezelf moet wringen dat ziet er pas sneu uit. Net zoals Omega zegt: ''die theorie van de oersoep lijkt met iets meer op bochten wringen. Gebrek aan humor zeg je? Over zulke zaken kan ik niet lachen nee!
Ik kan wel heel hard lachen over bepaalde mensen met wilde ideeen over de theorie van de oersoep;))
Rainbow
18-05-2011 / 14:17
Ow 21 Mei al?
Dat scheelt weer een ritje naar Urk dan..
Liesel
18-05-2011 / 16:54
@Waarom zou er in mijn reactie een vals en wat angstig lachje (grijns) te bespeuren zijn? Ik zie niet in waarom. Ik heb een hekel aan grijnslachjes. Wanneer ik lach, lach ik voluit maar geef geen grijnslachje;)) Nou ja.. weet je weer iets meer over mijn persoonlijkheid hea zullen we maar zeggen! Mensen met humor...
Ik ben er voor 200% van overtuigd dat de oordeelsdag er zal komen. En ik wil jou waarschuwen. Niet dat jij straks tegen me zal zeggen: Jij heb nooit wat tegen mij gezegd. Het spreekwoord geldt nog: een gewaarschuwd man..
Liesel
18-05-2011 / 16:55
Trouwens.. Ik ben er ook van overtuigd dat niemand de dag en het uur weet dat God zal wederkomen..
daf
18-05-2011 / 18:57
Soms ook wel, Drusius. Ik geloof namelijk dat jij meestal uit je nek bralt. En daar heb ik helemaal gelijk in.
bizar
18-05-2011 / 23:06
De oordeelsdag zal aanbreken op het moment dat we voor God moeten verschijnen.
En niemand weet van zichzelf wanneer dat zal zijn!
Als u of jij of ik vannacht moeten sterven .... wat dan???
Liesel
19-05-2011 / 07:36
Kijk Lummel, je bent zelf zeer veroordelend bezig. De pot verwijt de ketel... Volgens mij veroordeel ik jou niet maar waarschuw ik jou. Daar schuilt geen verkeerdheid achter. Lummel, je doet je naam echt eer aan!!
mortlach
19-05-2011 / 10:40
'De Bijbel garandeert het'... poe poe, nou nou, dan moet het wel waar zijn. Ik ben benieuwd wat die Bijbelse garantie waard blijkt ze zijn als we straks onbezorgd 22 mei ingaan.

Ik heb trouwens de radioprogramma's van die knakkers geluisterd waar ze deze datum op baseren, en man, wat een gegoochel met cijfers, totaal niet te volgen maar de Bijbel garandeert het....
Omega
19-05-2011 / 15:26
De Bijbel garandeert een dag des oordeels, maar niet op 21 mei. Niemand weet die dag, aldus de Bijbel. Dus ook niet een dwaas in Amerika.

Tja, Lummel, je gelooft niet in sprookjes, maar wel dat je voorouder een aap was en je achterneef een pissebed. Nu kan ik natuurlijk niet bewijzen dat dit in jouw specifieke geval niet zo is (nog afgezien het feit dat ik daar ook geen behoefte aan heb), maar je bent wel erg selectief in het geloven van niet-bewijsbare historische feiten.
boulanger
19-05-2011 / 20:36
Sorry hoor mensen maar ik snap echt niet dat iemand de moeite neemt om op lummel te reageren. Dat is namelijk precies wat hij wil, en hij lacht zich ziek dat er nog mensen zijn die het serieus doen ook. Niet doen dus, ga liever iets zinnigs doen dan je tijd verpillen met zulke discussies!!!
Race406
20-05-2011 / 10:09
@Mortlach: De Bijbel zet ons dat de oordeelsdag zal komen. Alleen niet wanneer. Dus als we straks onbezorgd 22 mei ingaan is de Bijbel niet minder betrouwbaar, maar blijkt wel dat er weer een of andere zwaar zieke geest het bij het verkeerde eind heeft. Ik hoop dat de mensen die hem volgen straks bij hem weggaan en eens wakker worden en de Bijbel gaan lezen ipv te vertrouwen op een oude seniele vent.
xsidd
20-05-2011 / 17:06
Er staat toch in de Bijbel, dat niemand en zelfs de Engelen in de hemel niet weten wanneer die dag is behalve de Vader Zelf???

Ook zal Jezus terug komen als NIEMAND Hem verwacht. Is dit niet duidelijk genoeg bewijs, dat we niet in zulke onheilsboodschappen behoeven te geloven??

Hartelijke groeten,
xsidd
20-05-2011 / 18:06
@lummel....

Kweet niet waarom je zo reageert en wat je hier uberhaupt doet op dit forum als je zulke onzin uitkraamt...

Heb je niks beters te doen?

Zou ik op een chatsite gaan zitten en anderen vervelen:P

groetjes Xsidd
Roozemond
20-05-2011 / 19:44
Mensen, wordt wakker, waak over je eigen leven, en verwacht Hem elk moment.... God laat Zich niet berekenen... Ik baal er van dat de duivel dag in dat uit op dit forum zooovvvveeeeelllll aandacht krijgt van mensen die zich christenen noemen. Zonder daar over te oordelen, hoe willen jullie dat Hij je terugziet? Oordelend, in talloze disucussies verwikkelt, of Hem lovend of prijzend? Gods zegen allen!
xsidd
20-05-2011 / 20:51
@ roozemond

Ben het met je eens dat we moeten waken over ons eigen leven.

Groeten xsidd
debrom
21-05-2011 / 11:49
Oh wat een verdriet.. dat mensen zo lopen te discussieren over dit onderwerp.
Lees allen stuk voor stuk voor jezelf nu de BIJBEL en doe God geen verdriet zo over en weer te praten.
Wanneer artsen je weten te zeggen niet lang meer te leven, dat je ongeneeslijk ziek bent.. dat is ernst en dan
kom je erachter hoe onzinnig dit eindeloos discusieren is...
En wie is de lachende derde????
...........juist!! satan

Meer nieuws

De bekende poplezing van de stichting Jijdaar! heeft een update gekregen. Een compilatie van de clip van de omstreden single "Judas" van het Amerikaanse popfenomeen Lady Gaga is aan de lezing toegevoe...
14 reacties
16-05-2011
Voor de beroemde Dom in het Duitse Trier gaat vandaag een robot beginnen om de hele Bijbel over te schrijven in schoonschrift. Het geheel zal bijna een jaar in beslag nemen. Kunstenaar Matthias Gommel...
Geen reacties
06-05-2011
Onlangs heb ik met mijn zwagers en schoonvader de AutoRAI bezocht. Al lopend valt het op dat er zoveel mensen komen kijken naar speelgoed wat ze waarschijnlijk nooit kunnen betalen. Blijkbaar streelt ...
Geen reacties
04-05-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering