De Schepping als Meesterwerk - Win kaarten!

Sonante Vocale / 2 reacties

22-01-2011, 12:31

Dat de hemel en aarde door God geschapen zijn, is in deze tijd voor velen geen onbetwist feit. Voor de Reformatorische Oratoriumvereniging Sonante Vocale staat deze waarheid echter als een paal boven water. Juist daarom bezingen zij met zoveel overtuiging de grootheid van de Schepper en Zijn Meesterwerk, met de woorden van ‘Die Schöpfung’ van Joseph Haydn. Deze muzikale vertolking van het scheppingsverhaal volgens het Bijbelboek Genesis wordt wel het grootste en meest imposante werk van Haydn genoemd. Zijn meesterwerk dus. Haydn brengt dit tot uiting op de  uitbundige, maar ook gevoelvolle wijze die Haydn eigen is.


Het koor staat onder leiding van Patrick Pranger, die sinds twee jaar met groot succes de oratoriumvereniging dirigeert. Onder zijn bezielende leiding heeft het koor afgelopen jaar indrukwekkende werken van Brahms en Bach uitgevoerd.
‘Die Schöpfung’ wordt uitgevoerd in een grote bezetting. Hieraan werkt een voltallig orkest mee, inclusief de grand piano en professionele solisten. Medewerking aan dit concert wordt ditmaal verleend door het barokorkest Florilegium Musicum. Solisten op deze avond zijn Selma Harkink (sopraan), Laszlo Kalman (tenor) en Niklaus Kost (bas).


De uitvoering van het werk wordt begonnen met het zingend uitspreken van wie wij als mensen zijn ten opzichte van zo'n machtige Schepper, met de woorden van het Abendlied (eveneens van Haydn): 'Herr, der du mir das Leben, bis diesen Tag gegeben, dich bet ich kindlich an. Ich bin viel zu geringe, der Treue die ich singe und die du heut an mir getan'. Muziek is de taal van de avond en daarom belijden we ook op die manier onze afhankelijkheid voorafgaand aan het concert.

Met de aangekondigde bezuinigingen op cultuursubsidies, moet ook Sonante Vocale zich gaan bezinnen op mogelijkheden om de concerten in de toekomst doorgang te kunnen laten vinden. Het doel van de vereniging is om de rijkdom aan klassieke muziek blijvend ten gehore te laten brengen, juist in onze christelijk/reformatorische achterban. En dat door kwalitatief goede zangers die staan voor wat ze zingen, op de plek waar deze muziek oorspronkelijk thuishoort: in de kerk.
De grote uitdaging voor 2011!

Met het oog op ons volgende grote concert de 'Matthaüspassion', is Sonante Vocale tevens op zoek naar nieuwe leden. Interesse? Kom een keer kijken, luisteren of meezingen en je raakt enthousiast!

Benieuwd geworden? Wil je komen luisteren?
Op 5 februari 2011 begint het concert in de Jacobikerk in Utrecht om 19.30 uur – de kerk is open vanaf 18.45 uur. De toegangsprijzen voor het concert zijn €26 (volwassenen), €20 (studenten), €15 (kinderen t/m 16 jaar). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sonantevocale.nl of bij Hanny Roeleveld, telefoon 0318 625687.

Via Refoweb zijn tevens 2x2 vrijkaarten te winnen voor dit concert. Dat kan op 2 manieren. We zijn benieuwd naar jouw ideeen over een uitbreiding van onze website. Heb je een waardevolle aanvulling op Refoweb.nl laat het ons weten! Ligt schrijven je beter dan zien wij graag jouw dwarse column in onze mailbox verschijnen. Humor en een vlijmscherpe pen zijn een voorwaarde! Mail de inzendingen naar info@refoweb.nl.
 

Sonante Vocale op 22-01-2011, 12:31
2 reacties
Caballero
04-01-2011 / 15:05
Mijns inziens zou een goede uitbreiding een stap terug zijn, namelijk die eerste chatroom waar refoweb mee begon. Die werd behoorlijk goed bezocht. Toen kwam 3D-plein en dat bleek op de langere termijn steeds minder populair te worden. Dus weer gewoon de oude chatroom, zonder toeters en bellen, met uiteraard het spannende triviantspel, lijkt me een goede stap acheruit en tevens een goede stap vooruit.
refoweb
22-01-2011 / 12:44
Een chatroom is wel heel erg vorige eeuw, Caballero! ;-D
En er zijn nog diverse manieren om contact te hebben via Refoweb. Is het een idee om weer wat actiever op het forum te worden bijvoorbeeld?
Of volg ons via Hyves, Facebook en Twitter.

Meer nieuws

Christin Lucienne Bernsen uit Utrecht kreeg na 33 jaar spijt van het stelen van snoep in Doetinchem en stuurde Jamin een brief. Hierin schrijft ze dat ze God om vergeving vraagt en de winkelier een ve...
19 reacties
21-01-2011
“Jongeren dragen me voor als spreker bij Van Lodenstein College, wat gebeurt er TEKEL: gewogen, door directie te licht bevonden! College-geen-Stijl” twittert jongerenwerker Bert Noteboom rond een uur ...
98 reacties
18-01-2011
HARDINXVELD – Voor- en tegenstanders van de Herziene Statenvertaling gingen zaterdag 15 januari 2011 met elkaar in debat bij de Kom Ook Groep. Over de HSV is veel discussie, zoals je ook op Refoweb he...
9 reacties
17-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering