30 jaar Bible League Nederland: de impact van Gods Woord

Bible League / Geen reacties

16-06-2023, 10:13

Dit jaar bestaat Bible League Nederland 30 jaar. “Een bijzondere mijlpaal die ons nederig en dankbaar maakt. Als we terugkijken op de afgelopen 30 jaar zien we Gods zegen op het werk. En ook vandaag de dag zien we hoe Hij voorziet”, zegt directeur Rick van Heusden. Om het jubileum te markeren wil Bible League Nederland in samenwerking met de partner in Tanzania de komende drie jaar 150 onbereikte dorpen bereiken met Gods Woord.


Bible League Nederland werd in 1993 opgericht door Ds. Van Vuuren. Zijn grote liefde voor Gods Woord in combinatie met zijn hart voor hen die verloren dreigen te gaan, maakten dat hij zich aansloot bij de internationale Bible League. En die twee aspecten zijn nog steeds de drijfveer voor Bible League Nederland.

Van Heusden zegt daarover: “Wanneer we bedenken hoeveel mensen in de afgelopen 30 jaar bereikt zijn, dan denken we al snel aan de tekst uit Openbaring 7:9. ‘Hierna zag ik en zie, een grote menigte, die niemand tellen kon, uit alle naties, stammen, volken en talen, stond vóór de troon en vóór het Lam, bekleed met witte gewaden en palmtakken in hun hand.’

Een ontelbare schare mensen die in duisternis leefde, maar nu tot geloof is gekomen. Dit geeft iets aan van de grote zegen op het werk. Daarbij gaat het niet om aantallen, maar om mensen. Individuen wiens leven veranderd is. Niet alleen nu, maar voor de eeuwigheid.”

Met het jubileumproject hoopt de organisatie samen met lokale kerken in Tanzania in de komende drie jaar 180.000 mensen te bereiken met het Evangelie. Het plan is om dat te bereiken via Project Filippus, een Bijbelstudieprogramma gericht op evangelisatie en discipelschap. Als afronding van het programma ontvangen mensen daadwerkelijk hun eigen Bijbel. Veel mensen leven in armoede en kunnen zich geen Bijbel of studiemateriaal veroorloven, maar de vraag is enorm.

Alleen al afgelopen jaar zijn er wereldwijd 2,7 miljoen mensen bereikt via het internationale werk van Bible League. “Stel je eens voor hoeveel mensen dat in de afgelopen 30 jaar zijn geweest! Een schare die niemand tellen kon”, zegt Van Heusden daarover.

“En dat is niet onze verdienste. Het is God Zelf die mensen bekeert met Zijn Woord en Zijn Geest. Wat wij mogen doen, is mensen bekend maken met Zijn Woord. In de wetenschap dat het niet vruchteloos tot Hem terugkeert en zal doen wat Hem behaagt.”

Bible League op 16-06-2023, 10:13
Geen reacties

Meer nieuws

Sinds de publicatie van de kleine lettertjes lezing van ds. G.A. van den Brink is op Refoweb een stroom van vervolgvragen en reacties gekomen. Ik heb echt niet alles gelezen, maar wat ik daarvan las, ...
Geen reacties
10-05-2023
Serie 5 van 'Pastorie online', de radioversie van de vragenrubriek, is inmiddels uitgezonden via de Reformatorische Omroep. Je kunt alle afleveringen uit deze reeks hieronder terugkijken. Op ons Youtu...
Geen reacties
09-05-2023
In het afgelopen jaar werden er weer miljoenen pagina's op Refoweb.nl bekeken. We pikten de meest gelezen artikelen er voor je uit en zette die in een top 25. Met op nummer 24 een eervolle vermelding ...
Geen reacties
28-12-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering