Het persoonlijke geloof van Klaas Hendrikse

Nederlands Dagblad / 8 reacties

11-08-2015, 14:00

Klaas Hendrikse was PKN-dominee in Middelburg en Zierikzee. In 2006 deed hij in diverse media uitspraken over het niet bestaan van God, waardoor hij landelijk in de belangstelling kwam te staan. In 2007 publiceerde hij het boek Geloven in een god die niet bestaat. In 2011 verscheen het boek God bestaat niet en Jezus is zijn zoon.


Wat vindt u nu van de uitspraken die u in 2006/2007 hebt gedaan?

"De manier waarop de uitspraken in de pers kwamen, had te maken met mijn karakter en met mijn onervarenheid met de media. Ik was en ben gewoon een Zeeuwse dominee die ineens in de belangstelling stond en in alle valkuilen is getrapt die er in de journalistiek bestaan."

Lees verder in het volledige ND-artikel
 

Het Nederlands Dagblad opent elke week de betaalpoort voor bezoekers van Refoweb. Je kunt dan een geselecteerd artikel gratis op de site van het ND lezen.

We zien uit naar je reactie. Laat je mening achter onder dit artikel met je Refoweb- of Facebookaccount.
 

 
 

 

Nederlands Dagblad op 11-08-2015, 14:00
8 reacties
Omega
11-08-2015 / 14:11
En dan te bedenken dat deze dominee straks de God "die niet bestaat" gaat onmoeten...
irenicus
11-08-2015 / 15:30
Wat een - op het eerste gezicht - onbarmhartige opmerking. Het klinkt bijna vergenoegd in plaats van bezorgd. Het klinkt alsof je je precies weet wie wel en niet behouden zullen worden. Ik dacht dat dat oordeel Iemand anders toekwam. -

Maar als ik je woorden verkeerd interpreteer dan mijn excuses - en benieuwd naar wat je er dan precies mee bedoelt.
Omega
11-08-2015 / 15:53
@Irenicus Sterven is God ontmoeten, zegt de Bijbel. Evenals: wie niet gelooft gaat voor eeuwig verloren (is al verloren). Dat is niet onbarmhartig, maar rechtvaardig. Waarom? Omdat diezelfde God ds. Hendrikse en ons allemaal op dit moment het eeuwig leven aanbiedt: slechts door geloof in Jezus Christus. En die eeuwige verdoemenis gun ik niemand. Ook niet een Godloochenaar als ds. Hendrikse. Ik heb diep medelijden met hem. Compassie, zo je wilt.
Catherine
12-08-2015 / 12:00
Hij is in alle valkuilen getrapt, wat zou hij hiermee bedoelen? Als je als predikant dergelijke uitspraken doet, zou je wel heel naief en dom zijn als je dan geen media-aandacht verwacht. En dat hij zichzelf nog dominee durft te noemen, de PKN had hem stante pede een kanselverbod moeten geven.
cees0102
14-08-2015 / 20:49
Een wolf in schaapskleren?
Omega
16-08-2015 / 17:56
@cees0102 Een wolf in herderskleren in dit geval ;-)
netochka_nezvanova
16-08-2015 / 23:11
Als je kan bewijzen dat iets bestaat kun je er niet meer in geloven . Het is voor het proces van het geloven het beste als dat gene waar men in geloofd niet daadwerkelijk bestaat.

Ik zou het heel fijn vinden als wordt bewezen dat er een god bestaat . Dit zou het einde betekenen van heel veel religies. Natuurlijk zullen er altijd religies zijn die in het bewijs van het bestaan van een god een aktie zien van een negatieve god (een soort van duivel).

Zo kan men dat ook vinden van deze reactie van mij.
Haas
18-08-2015 / 01:20
Deze man is door een zij-ingang de kerk binnengekomen, opzoek gegaan naar God, er een studie voor aangegaan en God niet is tegengekomen, als ik niet te kort door de bocht ben..

Oke, als je als dominee 2 boeken publiceert en in beide titels pretendeert dat God niet bestaat en je vervolgens volledig overrompelt voelt door een beetje media-aandacht, ben je niet een beetje naïef maar heb je eerder een bord voor je harses!

En dat is jammer! Als gemeente let je toch ook een beetje op elkaar? Ook de dominee?! We zijn allemaal zoekende mensen, en daar is Jezus voor gekomen. Om te zeggen: "Iedereen is uitgenodigd!" Niet door je werken.. maar door kinderlijk geloof.

Het is niet aan ons om te oordelen! Heb uw naaste lief. Maar dat is waanzinnig moeilijk! Heb uw vijanden lief! Niet te doen!

"een soort van duivel" bestaat. Het wil alleen niet dat we daarin geloven..

Meer nieuws

Ds. G. A. van den Brink sprak onlangs op een Schaapskooi-avond over het onderwerp 'wedergeboorte'. De cameramannen van Geloofstoerusting.nl waren van de partij en registreerden de lezing door de predi...
2 reacties
07-08-2015
BARNEVELD - Hoedjes, rokjes, stijlvolle kleding, orgels, meubels en tal van andere principieel verantwoorde producten worden woensdag aangeboden op de reformatorische gezinsbeurs "Naar Buiten" bij Kas...
4 reacties
30-07-2015
Het kan verkeren: onlangs pleitte een dominee nog voor het opheffen van Refoweb, enkele weken later verklaart de Koninklijke Bibliotheek de site tot Unesco digitaal erfgoed. "Het bewaren daarvan is vo...
1 reactie
28-07-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering