De hemel op aarde

SMS / 29 reacties

05-09-2012, 13:38

Soms probeer ik mij wel eens voor te stellen hoe het straks na de wederkomst van Christus op de nieuwe aarde zal zijn. We lezen daar iets van in Openbaringen 21. Daarnaast: vrede, gerechtigheid, blijdschap, altijd licht, nooit meer honger en verdriet. Maar het zal ongekend veel meer zijn. "Hetgeen het oog niet heeft gezien, en het oor niet heeft gehoord, en in het hart des mensen niet is opgeklommen, hetgeen God bereid heeft dien, die Hem liefhebben", zegt 1 Kor. 2:9. Kortom, kinderen van God zullen dingen zien en meemaken die ze nu zelfs niet eens kunnen bedenken.


Zullen we eten en drinken zonder dat we honger of dorst hebben? Hoe zullen we ons verplaatsen? Zal die nieuwe aarde bergen hebben met sneeuw, met alle volmaakte pracht van het Paradijs? Zullen er temperatuursverschillen zijn? Hoe helder en schitterend zijn de kleuren en welke? Nieuwe kleurschakeringen misschien? Welke diersoorten zullen er zijn?

Misschien zullen we straks stamelend de koningin van Scheba naspreken toen ze de macht van Salomo aanschouwde: "Ik heb die woorden niet geloofd, totdat ik gekomen ben, en mijn ogen [dat] gezien hebben; en zie, de helft is mij niet aangezegd; gij hebt met wijsheid en goed overtroffen het gerucht, dat ik gehoord heb", 1 Kon. 10:7.

En toch zal dat alles in het niet vallen bij de volkomen vreugde en aanbidding als we Hem zullen aanschouwen: onze Verlosser en Zaligmaker Jezus Christus. Die onze schuld en zonden op Zich nam, voor ons bad toen wij nog op aarde waren en ons een plaats bereidde bij Zijn Vader.

Iedere avond kijk ik even naar de hemel, vanwaar Hij komen zal om te oordelen de levenden en de doden. Is er al een wolkje als eens mans hand? Christus komt, dat is zeker. Hoor dan Zijn stem en Zijn belofte: "Zie ik kom haastiglijk." Nog even...

SMS op 05-09-2012, 13:38
29 reacties
schaapje
06-09-2012 / 20:30
Daar wordt een mens stil van, van zo'n schrijven, en stil is het, niemand heeft de behoefte om 'dwars' te reageren.
Heel herkenbaar de vragen die de nieuwe wereld oproept.

Alles zal in het niet vallen, als we Hem zien onze verlosser de Here Jezus Christus.
Bedankt sms.
Omega
06-09-2012 / 21:09
Mooi! Zie ook: http://vidiphoto.photoshelter.com/gallery-image/Nature-Wildlife/G0000JffYgeCKl6k/I0000ka2gSFsCkY0
Mona
07-09-2012 / 19:56
Ja, dit heeft de Heere weggelegd voor wie Hem liefhebben.
Niet te bevatten!
jsml
09-09-2012 / 14:39
@rsdejong:
2 Petrus 3:8 Maar laat vooral dit u niet ontgaan, geliefden, dat één dag bij de Heere is als duizend jaar en duizend jaar als één dag.

Dus ja: Nog even!!

(En voor jou moet het zeker maar een schijntje zijn toch? wat is nu 2000 jaar vergeleken bij 4,5 miljard??
Omega
09-09-2012 / 17:47
@jsml ;-)
Sambalbij
09-09-2012 / 22:40
Touche, jsml ;-D
jsml
10-09-2012 / 08:19
@rsdejong
2 Petrus 3:9 De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.

tja, bof jij even....
jsml
10-09-2012 / 09:33
By the way, probeer een klein kind tijdens de rit naar een vakantiebestemming maar eens uit te leggen dat het 'nog even' rijden is. Voor een klein kind duurt dat áltijd te lang.

Maar des te gelukkiger als we eenmaal op onze 'vakantiebestemming' zijn....
Omega
10-09-2012 / 12:24
En afhankelijk van je leeftijd, kan het zelfs nooit langer dan zo'n 100 jaar duren ;-)
jsml
10-09-2012 / 13:48
@omega, sterker nog: Ik bén al gered! Ik word alleen nog veilig in de armen van de Heere Jezus uit het moeras gedragen.
Theosoof
10-09-2012 / 20:00
@ jsml:

Je citeert nu 2 Petrus 3:9. Maar even twee dingen:

A) deze brief is pas geschreven na 100 n Christus, toen de evangelisten allang kassiewijle waren. Dus ook Petrus was al dood, en heeft deze brief niet geschreven. Men schreef deze brief ook als antwoord op de christenen die zich af vroegen wanneer jezus nou terug zou komen.

B) je begrijpt toch ook wel dat dit geen hout snijdt? Want er sterven per minuut 2 mensen (ik noem maar wat) en gemiddeld per minuut overlijden er 1,5 mensen die niet geloven.
Hoe langer men dus wacht met terugkomen, hoe meer ongelovigen er sterven en de verdoemenis in gaan. Jezus had veel eerder meteen terug kunnen komen, dan zouden er minder ongelovigen zijn.
Of in de middeleeuwen, wat mij betreft. In die tijd was heel Europa christelijk.
ron_meeder
10-09-2012 / 20:37
rsdejong
"Als het oordeel direct na je dood al duidelijk is, is die hele wederkomst niet nodig. Want ik stel me voor dat je niet nog eens uit hemel of hel terug moet voor dat laatste oordeel, zou een beetje gek zijn toch? "

Even een gokje, het oordeel bij de wederkomst is een soort van formele publieke bevestiging van wat de veroordeelde reeds wist? Een soort mega tribunaal waarbij alle mensen getuige zijn van elkaars vonnis. Kan natuurlijk wel enige tijd duren, hoeveel mensen zouden er geleefd hebben op aarde de afgelopen 6000 jaar? 20 miljard mensen, 10 minuten per mens, dat is toch een rechtszitting van een paar honderdduizend jaar. Daarom denk ik dat je het toch meer figuurlijk moet zien dan letterlijk, anders wordt het wel erg wonderlijk. En aangezien de aarde rond is en nogal groot, zal uit het raam kijken naar een wolkje ook niet werken.
ron_meeder
10-09-2012 / 20:48
theosoof
"Want er sterven per minuut 2 mensen (ik noem maar wat) en gemiddeld per minuut overlijden er 1,5 mensen die niet geloven."

Hmm, aan de andere kant leven er vandaag de dag meer mensen op aarde dan er in de afgelopen 6000 jaar bij elkaar hebben geleefd. Die hebben allemaal nog genadetijd dus stel de wereldbevolking groeit naar 10 miljard en die worden in 1 klap bekeerd... dan is het probleem wat je aankaart meteen opgelost... een schare die niemand tellen kan :*)
ron_meeder
10-09-2012 / 21:08
Traditioneel gezien vatten de meeste mensen het letterlijk op, maar waarom zou dat perse moeten, ik denk dat jsml en omega het duizendjarig vrederijk weer niet letterlijk nemen, en dat is toch ook een bijbelse voorspelling. Of denk eens aan al die amerikaanse christenen die in de "rapture" geloven... dat vinden europese christenen dan weer bizar.
De voorzienigheid is weer een heel andere discussie, en weet je zeker dat je niet anders kon, dat je geen onbewuste bijkomende motieven had?
jsml
10-09-2012 / 21:22
@rsdejong,
Ja dat bedoel ik ja. (van dat uitstel) Het feit dat je daar totaal geen behoefte aan hebt is niet Gods schuld. En waarom niet ‘haastiglijk’? Tja, ‘kinderen’ zijn altijd ongeduldig.
En is dat wat jij noemt werkelijk de reden van de haarscheurtjes in jouw geloof? Is het niet gewoon dat voor jouw alles ongeloofwaardig is wat de mensheid niet kan begrijpen, waarmee je eigenlijk zegt dat het onmogelijk is dat er IETS de menselijke intelligentie te boven gaat, en jezelf daarmee op het toppunt van intelligentie zet?? Tja, dat probeerde Adam ook al. Niets nieuws onder de zon.
Je noemt als voorbeeld de mensen die al overleden zijn. Maar mensen die overleden zijn bevinden zich niet meer in de tijd, maar in de eeuwigheid. Dus van een ‘tussentijd’ is helemaal geen sprake. Ik zeg niet dat ik hier met hét bewijs aan kom dragen, maar het feit dat wij iets niet kunnen begrijpen of verklaren is allerminst een bewijs tégen.
Ennuh, ik neem aan dat als jij zo goed in staat bent om continu de bedoeling van mijn voorbeelden weg te moffelen, dat je ook capabel genoeg bent om te begrijpen wat ik wel bedoel.

@Theosoof,
Ik weet dat daar twijfels over bestaan. Die had zelfs Calvijn. Deze twijfels zijn echter gebaseerd op een heleboel veronderstellingen. Toch vreemd dat je dat ineens wel als vaststaand feit accepteerd.
Bovendien doet het niets af aan de boodschap zelf.

Dus als ik jullie goed begrijp moet God maar even naar jullie pijpen dansen? Misschien is Hij nog niet teruggekomen omdat er nog steeds mensen tot geloof komen????? Maar blijkbaar moet Hij Zijn idealen maar opgeven omdat jullie daar even geen zin in hebben…

Overigens draaien God molens wel vaker wat langzamer dan mensen graag zouden willen.
- Noach bouwde een ark. Na 120 jaar dacht ook iedereen: Zeg Noach, geloof je daar nou nog steeds in???
- Abraham was ook ten einde raad toen de belofte van een zoon uitbleef.
- Het volk Israël schreeuwde het op een gegeven moment uit vanwege de slavenarbeid.
- En waarom duurde die woestijnreis zo lang?
- En, misschien wel de meest moedgevende: De eerste komst van Jezus naar de aarde duurde zo’n vierduizend jaar, maar Hij kwam wel!! Wij wachten nu ‘nog maar’ tweeduizend jaar en Hij zal ook deze keer ZEKER komen!!!

Jesaja 55:9 Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten.

Ja God, het is goed wát U doet en zoáls U het doet…
jsml
10-09-2012 / 21:40
(bovenstaande reactie komt wat feller over dan mijn bedoeling was. excuus.)
Hart
11-09-2012 / 10:14
de Messias is wedergekeerd, de tijd is nabij om het Koninkrijk der Hemelen in te luiden en de Geest zal zegevieren.

@sms
het verdriet zal blijven bestaan ook in het Konninkrijk der Hemelen.
het dient niet letterlijk opgevat te worden dat de Messias uit de hemel is komen neerdalen, het is de symbolische omschrijving voor deze gebeurtenis.
henkie
11-09-2012 / 20:34
Mooi is dat toch dat er 2000 jaar geleden al duidelijk antwoord is gegeven op de bovenstaande open deur over het uitblijven van de wederkomst in (zoals jsml al zei) 2 Petrus 3:9 "De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen."
Veel gemakkelijker kun je het als gelovige niet krijgen.

Verder geldt natuurlijk dat 1 dwaas meer kan vragen dan 1000 wijzen kunnen beantwoorden. Succes daarmee ;-)
Dorah
15-09-2012 / 13:18
@ rsdejong: De vragen die je stelt hebben ook lang bij mij geleefd. Wat mij in de zoektocht naar antwoorden erg veel heeft geholpen is een boek van prof. dr. J. Hoek: ' Hoop op God'. Daarin worden de vragen die jij stelt heel uitgebreid en op een m.i. evenwichtige manier besproken. Je bent echt niet de eerste en de enige die met deze vragen over de eschatologie rondloopt.
Ik hoop dat je er wat mee kunt.
Dorah
15-09-2012 / 16:51
Dat kan ik wel maar niet in het kort en vandaag lukt het me niet meer. Maar, ik duik de komende week wel weer even in het boek en dan geef ik een antwoord op je vraag. Ik denk ook niet dat dit boek je de volledige antwoorden zal geven maar mijn persoonlijke ervaring is dat het wel een aanzet kan zijn voor een verdere zoektocht.
Voor nu ben ik wel even benieuwd naar welke apologeten jij hebt geluisterd?

Lees ook deze columns

Wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront. Deze oude, edoch zeer toepasselijke volkswijsheid blijkt dezer dagen actueler dan ooit en is algemeen geldend voor het brede spectrum van on...
Geen reacties
31-08-2012
Kees van der Staaij betoogde onlangs dat D66 radicaliseert. De partij zou haar liberale waarden willen opdringen aan andere partijen en gaat daarmee in tegen de keuzevrijheid van mensen, aldus de SGP-...
23 reacties
29-08-2012
Het moet voor de homoscene van sissieminnend Nederland deze week een gedenkwaardig moment zijn geweest toen Arie Slob uit de kast kwam. Wat al lang gefluisterd werd blijkt dus toch waar te zijn: er is...
10 reacties
27-08-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering