Niemand is opgevaren naar de hemel

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

25-08-2022, 11:21

Vraag

Wat wordt er bedoeld met Johannes 3:13? “En niemand is opgevaren naar de hemel dan Hij Die uit de hemel neergedaald is, namelijk de Zoon des mensen, Die in de hemel is.” De engelen die aan de herders verschenen bij de geboorte van Jezus waren toch ook van de hemel naar de aarde gekomen en weer terug?


Antwoord

In genoemde tekst getuigt de Heere Jezus over Zichzelf. Hij gebruikt het woord “niemand” in de tekst. Zoals Hij is, is er nooit iemand (van de mensen) geweest op aarde.
 
Van de engelen lezen we dat zij door de Heere werden uitgezonden om Zijn wil te doen. Zij zijn geen mensen, maar gedienstige geesten. Na de opdracht uitgevoerd te hebben keerden zij terug naar de hemel. Het is de moeite waard om eens in de Bijbel op te zoeken over de rangen en standen en de taal die zij spreken in de hemel. “Al ware het dat ik de talen der mensen en der engelen sprak, en de liefde niet had, zo ware ik een klinkend metaal, of luidende schel geworden”, 1 Korinthe 13.

De taal van de engelen is dat de taal die Gods volk, tezamen met de engelen, in de hemel spreken en zingen? De lust en liefde ertoe moge u geschonken worden.

Ds. J. D. Heikamp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn een jong stel en hebben al bijna vier jaar verkering. We studeren echter allebei nog. Waarschijnlijk kunnen we pas over drie jaar trouwen. Toch zouden we graag willen trouwen en een huis kope...
2 reacties
24-08-2010
Eerst zou ik aan willen geven dat ik het heel fijn vind om hier vragen te  kunnen stellen. De antwoorden over de verschillen tussen de Ger. Gem en de Chr. Ger. Kerk heb ik met belangstelling gelezen, ...
Geen reacties
24-08-2003
Wij zijn katholiek. Waarom moet ik iedere avond voor het slapen gaan op m’n knieën om de vier oefeningen te bidden?
3 reacties
24-08-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering