Mirenaspiraal en huidirritatie

M. M. Methorst / Geen reacties

09-06-2021, 08:08

Vraag

Sinds het begin van de lente krijg ik (vrouw 30) zodra ik ook maar even in de zon ben geweest last van rode gloeiende wangen. De rest van mijn gezicht vertoont geen verschijnselen. Vorig jaar lente/zomer had ik hier totaal geen last van. Ik heb nu sinds september 2020 een mirena spiraal. Zouden mijn klachten hiermee een verband kunnen hebben?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Bij het Lareb, de instantie die alle bijwerkingen bijhoudt van medicatie, wordt daar inderdaad wel over gesproken. Bij ongeveer 1-10 procent van de vrouwen met de mirenaspiraal zijn er klachten van huidirritatie onder invloed van zonlicht. Mocht u deze klacht als heel vervelend ervaren dan zou ik u zeker willen aanraden om met de huisarts te overleggen over de voor- en nadelen van alternatieve vormen van anticonceptie.

Met vriendelijke groet,
Martijn Methorst

Lees meer artikelen over:

mirena
Dit artikel is beantwoord door

M. M. Methorst

  • Status:
    Actief
50 artikelen
M. M. Methorst

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom zitten er tien dagen tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren? Alleen 40 dagen tussen Pasen en Hemelvaartsdag is toch bijbels?!
Geen reacties
08-06-2006
Er zijn al veel vragen gesteld over gezinsvorming, maar ik heb in de vragen niet echt iets gevonden waar wij (echtpaar midden 30, twee kinderen; drie en twee) mee worstelen. De twee kinderen die we he...
3 reacties
08-06-2017
Wanneer weet je Christus' eigendom te zijn? We moeten toch niet alleen geloven dat "Jezus is de Christus" maar behoren toch te wéten dat jouw zonden om Zijn verdienste vergeven zijn?  Bestaat dat wete...
Geen reacties
08-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering