Schaduwzijde populariteit Refoweb

Redactie Refoweb / Geen reacties

04-09-2019, 11:18

Vraag

Wat een mooi werk wordt door Refoweb gedaan. Ik ben ontzettend dankbaar dat deze vragenrubriek er is en kan voor mezelf zeggen dat het echt tot een zegen is geweest. Ondanks dit vind ik het soms ook lastig. Want laat de populariteit van Refoweb ook niet zien dat er geen ruimte wordt ervaren om deze persoonlijke vragen in je eigen kring te stellen? Of bij eigen ambtsdragers te stellen?


Antwoord

Beste vraagsteller. Dank voor het compliment. Wij delen dezelfde verlegenheid met je. Ook wij zijn van mening dat pastorale en Bijbelse vragen in de eerste plaats in de eigen omgeving gesteld zouden moeten (kunnen) worden. Helaas blijkt de praktijk vaak nogal weerbarstig. Soms worden serieuze vragen in de eigen gemeente beschouwd als (te) kritisch of ontbreekt ook de kennis om een gedegen antwoord te geven. Refoweb kan gebruik maken van meer dan 130 actieve panelleden met ieder zijn eigen deskundigheid. Soms ook speelt bij de vraagsteller schaamte een rol, zeker als een ambtsdrager een bekende of familielid is. Kortom, er kunnen tal van redenen zijn om een vraag bij Refoweb te deponeren.

Hartelijke groet,
Reactie Vragenrubriek

Lees meer artikelen over:

refoweb
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2362 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Van Vlastuin. In een lezing die u op de Haamstedeconferentie hield (die ik beluisterde via internet) noemde u voorbeelden van dingen uit de Bijbel waar we nu anders over denken. Zelfs Calvijn ...
Geen reacties
04-09-2010
Als ik met een vinger in mijn vagina ga, dan voel ik een bobbel. Kan het zijn dat ik dan mijn staartbeentje van mijn rugwervel voel? Ik schrok eerst erg en dacht dat het een tumor was. Maar kan het zi...
Geen reacties
04-09-2008
Waarom moet de schepping meelijden door de schuld die de mensheid heeft gemaakt? Omdat dieren onschuldig zijn is het toch onrechtvaardig dat ze moeten lijden?
Geen reacties
04-09-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering