Broek in het laboratorium

ds. R.W. Mulder / Geen reacties

03-07-2017, 09:29

Vraag

Ik ben een studente scheikunde en moet binnenkort ook op een lab stage lopen. Volgens de voorschriften is het verplicht voor iedereen om een lange broek te dragen, ook de vrouwen. Ik heb altijd rokken gedragen, vanuit mijn geloofsovertuiging vind ik dat ook heel belangrijk. Als ik een lange broek draag voel ik me niet prettig omdat ik het idee heb dat ik zo niet naar God luister. Maar ik vind mijn studie ook erg leuk en wil graag doorgaan in de scheikunde. Ik zit hiermee in een tweestrijd. Wat kan ik het beste doen?


Antwoord

Beste jonge dame,

Wat kun je het beste doen is je vraag? Je zit in een tweestrijd waar een ander je moeilijk in kan raden. Ik wil een voorzichtige poging doen en zou het volgende willen adviseren: Leg eerlijk uit dat je een stuk gewetensnood ervaart m.b.t. het dragen van een broek. Je vraagt ruimte voor jouw interpretatie van de voorschriften uit de Bijbel. Als je vooraf de Heere vraagt om harten te neigen dan mag het je rust geven dat het goed komt.

Je kiest niet de gemakkelijkste weg door niets ter sprake te brengen. Mocht de verantwoordelijke persoon volharden m.b.t. de geldende voorschriften dan zou ik mij hieraan onderwerpen. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat er hoofd- en bijzaken bestaan. De vragen rondom mannen- en vrouwenkleding zijn belangrijk, maar behoren niet tot de categorie waarvan geldt dat er geen meningsverschillen zouden kunnen bestaan.

Ik hoop dat je het laboratoriumwerk mag gaan doen in een rok en dat er veel gesprek op gang komt. Niet over het feit waarom jij in een rok loopt, dat kan hoogstens de aanleiding zijn, maar over de Zaligmaker van zondaren Die het verlorene zoekt. 

Met een hartelijke groet,
Ds. R. W. Mulder

Lees meer artikelen over:

rok-broek
Dit artikel is beantwoord door

ds. R.W. Mulder

  • Geboortedatum:
    12-05-1975
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Montfoort
  • Status:
    Actief
50 artikelen
ds. R.W. Mulder

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent het dat zowel lichaam en ziel tempelen des Heiligen Geestes zijn?
Geen reacties
01-07-2006
Ik ken verschillende homofiele jongens die toen ze "uit de kast kwamen" heel erg anders werden. Ik snap best dat dit voor hun een gevoel van opluchting geeft, maar hun gedrag en houding is plotseling ...
Geen reacties
01-07-2008
Ik kom uit een gezin van drie kinderen, ik ben de middelste. Ik ben autistisch, in een wat lichtere vorm. Ik ben christelijk opgevoed en ben sinds een paar maanden veel over het geloof aan het nadenke...
Geen reacties
01-07-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering