Christelijk-verantwoorde traumaverwerking

Redactie Refoweb / Geen reacties

24-04-2017, 09:27

Vraag

Als jonge vrouw en studente draag ik de gevolgen mee van een onverwerkt pestverleden, wat diepe krassen op mijn ziel heeft veroorzaakt. Nu, zo’n 5-7 jaar later loop ik hier steeds vaker tegenaan. Steeds heb ik het weggestopt, wat overigens niet aan te raden is! Nu wil ik dit toch verwerken en een plekje geven, ondanks de moeiten die ermee gepaard kunnen gaan. Waar kan ik terecht voor christelijk-verantwoorde traumaverwerking? Hoe kijkt u hier tegenaan? Wat is uw advies? Voorkeurslocatie gaat uit naar (Noord) Oost-Nederland. Eventueel is Midden-Nederland ook een optie.


Antwoord

Mevrouw kan kijken op www.cvppp.nl of www.izch.nl voor behandelaars in haar regio. Ik verwacht dat veel psychologen wel raad weten met hulp i.v.m. traumaverwerking. Ze noemt o.a. (Noord)Oost Nederland. Als ze daarmee ook Hardenberg en/of Rijssen bedoelt, is mijn praktijk (Integro – www.christelijketherapie.nl) een mogelijkheid. 

Hartelijke groet,
Bart Gooijer, CVPPP

Lees meer artikelen over:

trauma
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2366 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mag je als man je borsthaar scheren? Enige toelichting op mijn vraag: Waarschijnlijk ben ik in mijn jeugd seksueel misbruikt. Er lag vroeger in mijn ouderlijk gezin een taboe op seksualiteit en de (li...
14 reacties
22-04-2020
Geachte dominee N. den Ouden. In een artikel in Terdege d.d. 21 oktober 2015 sprak u over ds. C. A. Tukker. Mijn vraag gaat over de volgende zin: “Maar ik hoop dat je kent wat ik mee mocht maken: dat ...
Geen reacties
22-04-2016
Ds. Pieters, u zegt dat God een verterend vuur is. Dat is waar, maar is dat wat niet eenzijdig? Is God ook niet een God van vreugde? Mogen wij niet blij zijn om het verzoenend werk van Christus?
Geen reacties
22-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering