Paardrijden

Ds. H. Paul / Geen reacties

14-12-2016, 08:01

Vraag

Aan een dominee van Ger. Gem. Kan een mens die wederomgeboren is gewoon doordeweeks vrolijk in gekleurde kleding lopen en af en toe in een paardenbroek lopen omdat paardrijden haar hobby is? Mag iemand die wederomgeboren is wel paardrijden?


Antwoord

Beste vraagsteller/ster, 
 
Bij de wedergeboorte behoort ook de heiliging van het leven. “Doodt dan uw leden, die op de aarde zijn”, schrijft de apostel Paulus. “Maar de heiliging is een langzaam voortschrijdend proces” (Calvijn). 
Zelf acht ik paardrijden niet passend voor een christin. Die sfeer is voluit te werelds. Maar een oordeel vellen past me niet.
 
Hartelijke groeten, 
Ds. H. Paul

Lees meer artikelen over:

sport(en)vrijetijdsbesteding
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vriend en ik gaan binnenkort trouwen. Ik wil graag muziek op het feest 's avonds en mijn vriend is daar op tegen. Waar in de Bijbel staat of je wel of geen muziek mag hebben op je bruiloft?
25 reacties
13-12-2010
Ik vraag me vaak af waarom er nu vaak zo negatief wordt gedacht over reformatorische mensen! Waarom moet je je eerst 'bewijzen' voordat ze je geloof accepteren? Hoe moet ik er mee omgaan als mensen hi...
Geen reacties
13-12-2006
Ik ben nog jong en zit op school. Toch heb ik Jezus als mijn Verlosser mogen aannemen door het geloof. Maar vaak voel ik me zo alleen op school. Het is een gewone christelijke school, maar als je ande...
Geen reacties
13-12-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering