Cupping - vervolg

prof. dr. M.J. Paul / Geen reacties

28-09-2013, 13:16

Vraag

Beste dr. Paul, Hartelijk dank voor het beantwoorden van deze vraag. Wij wilden enkel een massage, omdat we dat gewoon ontspannend vinden. Na gezocht te hebben bleek deze vrouw geen erotische maar normale massages te geven. Dus het leek gewoon de beste keuze. Het enige wat me aan het twijfelen bracht was dat ik zag dat zij eventueel, als je dat wilt, ook cupping geeft. Maar als wij dat niet willen, doet ze dat ook niet. Nu u meer achtergrond info hebt, denkt u dan dat het kwaad kan (i.v.m. occulte belasting) of niet? Wat bedoelt u eigenlijk met “via personen”... Door het omgaan met bepaalde persoon die occult belast zijn, zou je daardoor ook occult belast raken? Of bedoelt u dat niet zo?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Alleen door het ontmoeten van mensen die zelf occult belast zijn, vindt er geen overdracht plaats. Maar zowel in de witte als de zwarte magie (als ik deze twee gangbare termen even mag gebruiken) dragen mensen hun krachten in veel gevallen over door aanraking en handoplegging. Bij witte magie: krachten ter genezing (healing touch, reiki, e.d.), bij zwarte magie: krachten om negatief te beïnvloeden. Dit speelt allemaal geen rol in het gewone maatschappelijke verkeer, maar bij massage is aanraking essentieel. Daardoor hangt er veel af van de intentie waarmee een masseur/masseuse te werk gaat. Die kan prima zijn, maar het verdient aanbeveling om die intentie na te gaan, om je niet onnodig in riskante situaties te begeven.

Met vriendelijke groeten,
Prof. dr. M. J. Paul

Lees meer artikelen over:

natuurgeneeskundeoccult
Dit artikel is beantwoord door

prof. dr. M.J. Paul

  • Geboortedatum:
    13-03-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Oegstgeest
  • Status:
    Actief
262 artikelen
prof. dr. M.J. Paul

Bijzonderheden:

-Eindredacteur Studiebijbel OT
-Senior docent Oude Testament (CHE)
-Deeltijd hoogleraar OT te Leuven (B)
-Directeur-bestuurder THGB

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Sinds enige tijd werk ik bij een klein bedrijf in Rotterdam waar ik het prima naar mijn zin heb. De gewoonte onder mijn collega's is na de zogenaamde vrijmibo nog even naar een nabijgelegen café te ga...
36 reacties
28-09-2012
Ik masturbeer best wel vaak. Hoe lang zijn mijn zaadcellen houdbaar in de buitenlucht? Ik ben bang dat mijn vriendin zwanger kan worden als ze in aanraking komt met mijn zaadcellen. En hoe vaak kan ik...
Geen reacties
28-09-2015
In hoeverre mag een kerkenraad uit familieleden en/of vrienden bestaan qua percentage in een middelgrote Gereformeerde Gemeente? Zijn hier kerkordelijk regels voor?
Geen reacties
28-09-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering