Apocriefe boeken en HSV

Herziene Statenvertaling / Geen reacties

03-05-2013, 10:13

Vraag

In de Nederlandse Geloofsbelijdenis wordt melding gemaakt van de canonieke boeken van de Bijbel en de apocriefe boeken. In artikel 6 wordt een aantal boeken genoemd. In hetzelfde artikel waar de apocriefe boeken worden genoemd, wordt gezegd dat de kerk deze wel mag gebruiken maar niet hetzelfde gezag mag toekennen als de canonieke boeken. Waarom zijn de apocriefe boeken dan niet toegevoegd aan de Herziene Statenvertaling?


Antwoord

De apocriefe boeken maakten geen deel uit van ons mandaat. Bovendien is de hertaling vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gedaan, dus we moesten ons beperken. Het heeft al moeite genoeg gekost om de canonieke boeken op tijd klaar te krijgen. Misschien komen de apocriefe boeken ooit nog eens aan de beurt. Maar er is maar heel weinig vraag naar. Dit is eigenlijk de eerste keer dat we deze vraag krijgen, geloof ik.

Hartelijke groet,
Reinier de Blois

Lees meer artikelen over:

apocriefHerziene Statenvertaling (HSV)
Dit artikel is beantwoord door

Herziene Statenvertaling

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
93 artikelen
Herziene Statenvertaling

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een beetje een ingewikkelde vraag (ik vind het ook ingewikkeld om te stellen eigenlijk). Het gaat over de dag des oordeels dat Jezus terugkomt hier op aarde. Iedereen zegt altijd: zeker is het ...
Geen reacties
03-05-2023
In onze kerk wordt Ruth vaak gebruikt als norm hoe het in een bekeringsweg gaat. Nadat ik iets had verteld over mijn geestelijk leven, werd mij gevraagd of ik me wel eens een Ruth had gevoeld. Ook wer...
Geen reacties
03-05-2006
Waarom is de cultuur binnen de GG zo gesloten? Zo snel be- en veroordelend? Als ik als vreemde binnen stap voel ik zo'n enorme geslotenheid. Niemand maakt spontaan een praatje. Hoe kan dit?
Geen reacties
03-05-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering