Satan verschijnt voor God

Ds. W. C. Meeuse / 1 reactie

30-12-2009, 15:00

Vraag

Hoe kan het dat satan, als gevallen wezen, voor God kan verschijnen (zoals in het boek Job) zonder verteerd te worden door Gods heiligheid (waar bijv. Mozes bang voor was)?


Antwoord

Op deze vraag weet ik geen antwoord te geven.  We lezen in boek Job dat het gebeurde . Dus onze vraag hoeft niet te zijn hoe het kan, maar we moeten eruit leren dat het kan (kon). De vraag die ons moet bezig houden is: hoe zal ik rechtvaardig verschijnen voor God. Hoe sta ik persoonlijk tegenover Gods heiligheid? Met het Kerstfeest is ons opnieuw de weg gewezen.

Ds. W. C. Meeuse

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
abgerabjt
30-12-2009 / 22:35
Ik heb hierover wel eens een uitleg gehoord. Weet niet of het juist is maar geef het toch even door. Misschien dat het er licht op werpt.

De duivel verschijnt voor God in dit geval als aanklager. Omdat de Heere Jezus nog niet aan het kruis heeft voldaan voor de zonde van Job, mag de duivel nog aanklagen en kan hij nog in de hemel komen. De voorzegging van de Heere Jezus is er maar het moet in de tijd nog geschieden. De duivel heeft dus nog een grond om aan te klagen.
Op het moment dat de Heere Jezus aan het kruis de straf heeft gedragen, is de toegang tot de hemel voor de duivel gesloten. Hij heeft toen de strijd definitie verloren. Er is verzoening aangebracht.

Dit is zo even snel de uitleg ervan in eigen bewoording. De ds die het toen uitlegde had er ook teksten bij maar die kan ik niet meer herinneren.

Terug in de tijd

Kerst. De dominee preekte over Lukas 2:6-7. Kerst, een werk van de drie-enige God. Een heel mooie en rijke preek; tot het derde punt. Toen ging alles omver! Alleen troost voor mensen die zondag 1 tot ...
Geen reacties
30-12-2006
Ik weet dat mijn zonden zijn vergeven door het bloed van Jezus en dat ik dat niet verdien en het alleen door de genade van God is. Ik vraag me nu het volgende af: God zegt dat Jezus Zijn geliefde Zoon...
2 reacties
30-12-2013
Wat betekent raad des vredes?
1 reactie
30-12-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering