Toegestane seksuele activiteiten

E. (Betsy) Westeneng / Geen reacties

18-11-2008, 00:00

Vraag

Mijn vrouw en ik zijn al meer dan tien jaar getrouwd. De laatste tijd kleedt zij zich meestal in lingerie en komt dan de huiskamer in. Ik vind dit niet erg, integendeel. Het geeft ons allebei een opwindend gevoel. Voordat wij daadwerkelijk gemeenschap hebben, doen we eerst het een en ander oraal. Is dit alles toegestaan of moet en mag alles alleen maar in bed? En wat betreft het orale, wat is hierin geoorloofd?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Ik heb voor u geen lijstje wat Bijbels verantwoorde orale seks is. Als ik van u begrijp dat u beiden het momenteel prettig vindt dat uw vrouw in lingerie gekleed de huiskamer binnenkomt, dan zou ik u de vraag willen stellen: hoe komt het dat u beiden kennelijk steeds een stapje verder moet gaan om nog tot een bevredigende seksuele relatie te kunnen komen? Wat zegt dit over uw relatie: is die op terreinen, anders dan seksualiteit, nog wel bevredigend?

Hoever verwacht u dat dit nog doorgaat, of anders gevraagd: hoe denkt u, dat uw seksuele activiteiten er over tien jaar uitzien? En vindt u dat prima? Hebt u kinderen? Zo ja, houdt u er rekening mee, dat deze ongewild betrokken kunnen worden?

Kortom, ik adviseer u hier samen eens over door te praten en zo nodig een deskundige in te schakelen.

Betsy Westeneng, psychotherapeute en seksuologe NVVS, werkzaam bij Eleos

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

E. (Betsy) Westeneng

  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Zeist
  • Status:
    Inactief
106 artikelen

Bijzonderheden:

Psychotherapeute/relatietherapeute/seksuologe (eigen praktijk)

Mw. Westeneng is op 1 juni 2023 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom staat er eigenlijk in Genesis: Tot de man zal uw begeerte zijn, terwijl volgens mij juist de man veel meer begeerte heeft tot de vrouw dan de vrouw tot de man.
5 reacties
18-11-2009
Ik heb een vraag over de rechtvaardigmaking. Wanneer ben je nu gerechtvaardigd en zijn je zonden vergeven? Ik hoorde pas dat de Heere Jezus in de hemel als advocaat optreedt in de hemelse rechtbank en...
Geen reacties
18-11-2015
Ons streven naar perfectie wordt gevoed door onze constante gedachten over wat we moeten doen. Het is het constante, knagende gevoel van nooit goed genoeg zijn. We hebben gedachten als: “Ik kan beter ...
2 reacties
18-11-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering