Geen ongesteldheid na laatste pil

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

14-11-2008, 00:00

Vraag

Ik heb afgelopen donderdag de laatste pil ingenomen. Nu is het inmiddels dinsdagavond, en nog steeds geen spoor van ongesteldheid. Ik ben niet zwanger, maar het duurt steeds zo lang voor ik ongesteld word, en dan moet ik eigenlijk alweer aan de nieuwe strip beginnen. Hoe kan dit? Hebben meer vrouwen dit?


Antwoord

Het moment van het optreden van de onttrekkingsbloeding bij pilgebruik verschilt per vrouw. Sommigen worden al na twee dagen ongesteld, bij anderen duurt het veel langer. Verder bestaan er grote verschillen in de heftigheid van de menstruatie. Bij de éne vrouw is die normaal, bij de andere slechts heel beperkt. Het moment van en de heftigheid kunnen dus erg variëren. Daar kun je weinig mee en je hoeft er weinig mee.

Belangrijk is het om te weten dat bij correct gebruik de betrouwbaarheid maximaal is. Het moment en de mate van de menstruatie hebben daar geen invloed op.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

de pilmenstruatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kunt u me een goed beeld geven van hoe een kerkganger uit de Gereformeerde Gemeenten in Nederland over het tot geloof komen denkt?
Geen reacties
14-11-2005
Met mijn partner gaat het de laatste tijd niet goed. Mijn partner is depressief. Dit heeft behoorlijk wat invloed op onze relatie. Mijn partner is moe, huilt veel, is somber. Dit maakt mij als partner...
3 reacties
14-11-2018
Ik heb een vraag aan een dominee van de PKN. Nadat ik op “online bijbelcursussen” had gezocht, kwam ik op de site bijbelcursussen.nl. Dit lijkt een positieve en betrouwbare site te zijn, maar ik vind ...
Geen reacties
14-11-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering