Opgenomen voor Zijn wederkomst

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

24-08-2003, 00:00

Vraag

Mijn vraag gaat over "De Dag des Heeren". In 1 Tess 5:2 staat dat de Dag des Heeren komt als een dief in de nacht. Wat houdt de Dag des Heeren precies in? Ik heb geleerd dat voor de Dag des Heeren de gemeente al is opgenomen van de aarde en dus niet meer op de aarde is, en dat op de Dag des Heeren de toorn van het Lam op aarde komt. Wat vind u hiervan?


Antwoord

De opneming van de gemeente voordat de Dag des Heeren aanbreekt wordt door de aanhangers van het chiliasme (1000 jaar vrederijk) geleerd. In de Bijbel wordt deze gedachte nergens uitgesproken, noch door Jezus zelf of door de apostelen.

Wie 1 Korinthe 15 goed bestudeert hoort Paulus zeggen dat de kinderen Gods die op de aarde zijn bij Jezus wederkomst, in een punt des tijds hun verheerlijkt lichaam zullen ontvangen. (zie m.n. de verzen 51 en 52). De gelijkenis van de vijf wijze en dwaze maagden maakt ons duidelijk dat de gemeente in haar geheel nog niet is opgenomen voor Zijn wederkomst, integendeel die gemeente zal intussen zelfs in slaap zijn gevallen. Daarom:
waakt en bidt!

Ds. A. J. Schalkoort

Lees meer artikelen over:

Duizendjarig vrederijk
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
214 artikelen
Ds. A.J. Schalkoort

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn katholiek. Waarom moet ik iedere avond voor het slapen gaan op m’n knieën om de vier oefeningen te bidden?
3 reacties
24-08-2021
Ik heb een verschrikkelijke zonde begaan, meerdere eigenlijk. Afgelopen tijd heb ik meerdere malen heel dicht bij God mogen leven, mocht ik Zijn liefde ervaren en dat ook uitstralen naar mijn omgeving...
2 reacties
24-08-2015
Ik zou in de kracht van mijn leven moeten zijn, maar ik zit op de puinhopen van mijn leven en gezondheid. Ik heb sinds een paar jaar een chronische ziekte die mijn leven zeer beperkt. Ik ben voor ee...
3 reacties
24-08-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering