Levenslang verbinden aan een kerkverband

Ds. H. Paul / Geen reacties

22-01-2007, 00:00

Vraag

N.a.v. het antwoord van dominee H. Paul -op de vraag om welke reden je je mag ontrekken aan een kerkverband- is mijn vraag: Weet u op welke vragen ik zo'n 30 jaar geleden antwoord heb gegeven bij het belijdenis doen in de Ger. Gem? Ik dacht dat ik daar geloofsbelijdenis aflegde en me zo aan God verbond. Ik kan mij niet meer herinneren dat ik me daarmee levenslang aan een kerkverband verbond.


Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,

Openbare belijdenis doen is niet alleen het geloof belijden van het geloof, maar ook zich te onderwerpen aan het kerkelijk gezag van de kerk waarin men belijdenis doet (vierde belijdenisvraag).Daar hebt u evengoed ja tegen de Heere op gezegd als op de eerste. Belijdenis doen is heus niet alleen maar zich aan God en Zijn dienst verbinden, maar ook aan de gemeente waarin men belijdenis doet. U mag dit niet scheiden. Alleen om ook voor God geldende redenen mag u dat ongedaan maken.

Hartelijke groet,
Ds H. Paul

Lees meer artikelen over:

belijdenis
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe komt het dat als je eerder Seroxat tegen een depressie hebt gebruikt, het de volgende keer minder helpt of zelfs helemaal niet meer?
Geen reacties
22-01-2008
Wat is een echte vriendschap?
Geen reacties
22-01-2008
Ik kamp al een aantal weken met het volgende probleem. Mijn ouders willen niet hebben dat ik verkering krijg met iemand van buiten de Gereformeerde Gemeenten. Onlangs heb ik een leuke jongen ontmoet d...
Geen reacties
22-01-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering