Tegen het vrouwen in de SGP

Ds. J.D. Heikamp / geen reacties

09-08-2006, 00:00

Vraag

Ik ben tegen het standpunt van de SGP dat de vrouw lid mag worden van de partij, maar ik weet niet goed hoe ik dit beargumenteren moet. Ik zeg altijd: Gods Woord is er duidelijk in. Maar dat is voor veel mensen te weinig en dat is ook zo. Graag zou ik antwoord willen van een dominee die er ook tegen is. Zou u een paar argumenten kunnen geven?

Antwoord

Alleen een paar argumenten noemen lijkt me niet zo bevredigend voor de vraagsteller. Daarom wil hem wijzen op de artikelen die gestaan hebben in het blad "In het Spoor". In de nummers 1 en 2 van de 30e jaargang staan goed beargumenteerde artikelen die vanuit Gods Woord het standpunt van het hoofdbestuur om vrouwen het volledige lidmaatschappij van de partij te geven, weerleggen. Ook in andere nummers wordt er uitvoerig over geschreven. Ik wil je hier graag naar verwijzen.

"In Het Spoor" is een uitgave van de Landelijke Stichting ter bevordering van de Staatkundig Gereformeerde beginselen. Het blad verschijnt minimaal viermaal per jaar. Voor een proefnummer of een reeds verschenen nummer, voor zover in voorraad, kun je contact opnemen met de abonnementenadministratie van "In Het Spoor": H. Verhelst, Voltastraat 23, 4532 LG  Terneuzen, telefoon (0115) 611039.
 
Met vriendelijke groeten,
Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

 • Geboortedatum:
  09-11-1939
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Staphorst
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus

  website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Tags in dit artikel:

SGP
geen reacties

Terug in de tijd

Vorige week heb ik twee weken in Renesse gezeten. Ik heb daar in een recreatie- en evangelisatieteam gewerkt. Het was on...
geen reacties
09-08-2003
Ik ben op zoek naar een citaat van -of- over Spurgeon. Ik weet enigszins de achtergrond en het citaat. De achtergrond: S...
geen reacties
10-08-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering