Vriend niet standvastig in kerkgang

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

01-06-2022, 13:06

Vraag

Mijn vriend en ik zijn overgestapt naar de HHK, maar hij is gewend één keer naar de kerk te gaan en wil ook echt niet vaker gaan, terwijl ikzelf graag twee keer per zondag wil gaan. Ook wil hij geen belijdenis doen en ik wil dat wel.

Wij zijn ook aan het denken over trouwen, maar trouwen voor een volle kerk wil hij ook niet. Trouwen voor het gemeentehuis alleen zou hij wel willen. Ik vind dit lastig, moet ik maar alleen belijdenis doen en daarvoor niet in de kerk trouwen? Dat wil ik eigenlijk niet. Wat zou ik hier het beste kunnen doen?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Hij standvastig in het neen en jij in het ja. Hoe hier mee om te gaan?

Jij moet het goede voorbeeld geven. Je gaat gewoon iedere zondag twee keer naar de kerk. Jij gaat naar de belijdeniscatechisatie en tracht er naar te leven in de verkeringstijd, zoals Gods Woord ons dat leert. Je snapt me wel.

Niet trouwen in de kerk is geen doodzonde. Maar het is een voorrecht om het te mogen doen. Heel jammer om de trouwdag niet te beginnen om samen je knieën voor God te  buigen en de zegen te ontvangen.

Wanneer je verder met hem door het leven wilt gaan is jou biddende keuze beslissend. Je legt dat voor hem neer en laat hem er over nadenken of hij zo verder wil gaan met jou. Liefde is niet grenzeloos, maar gebonden aan de grenzen van Zijn Woord.

Vraag aan hem om samen de knieën voor God te buigen en Hem te bidden om Zijn wijsheid in deze. Daar is nog nooit iemand beschaamd mee uitgekomen.

Veel sterkte er mee in de Heere en vraagt naar Zijn ontferming.

Hartelijke groeten
Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus

    website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Geen reacties

Terug in de tijd

Wellicht is het volgende wat scherp geformuleerd, dat dient echter alleen het doel om de vraag scherp/helder te krijgen en is dus geenszins als kritiek op de persoon zelf bedoeld! Ik zou het wel erg o...
12 reacties
01-06-2013
Ik heb sinds vier maanden een vergrote lymfeklier (langwerpig hard en  0.6 mm). Na twee echo's werd advies gegeven om een punctie te maken. Dit is nog niet gebeurd omdat ik lang op een afspraak met de...
1 reactie
01-06-2016
Wat is een injectiebehandeling bij een echtpaar dat geen kinderen kan krijgen? Dit is niet hetzelfde als ivf toch?
Geen reacties
01-06-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering