Een voorstelling maken van God

Ds. M.W. Muilwijk / Geen reacties

06-04-2022, 12:24

Vraag

Als ik diep over God nadenk, dan stel ik me automatisch God voor. Dan probeer ik me voor te stellen hoe groot, machtig en heilig Hij is. Is dat erg? Wat zegt de Bijbel daarover? In principe hebben we toch een onvolmaakt en zondig godsbeeld?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vragensteller,
 
Inderdaad is het zo dat ieder mens geen juist beeld van God meer heeft. Alleen Adam en Eva hadden een volmaakt beeld van God, omdat ze zelf het beeld van God volmaakt droegen. Door de zondeval is dat godsbeeld verloren gegaan. Daarom is het een groot wonder dat God Zichzelf in de Bijbel bekend heeft gemaakt, bijvoorbeeld in Exodus 34:6-7. 
 
Vanuit deze wonderlijke openbaring van God Wie Hij is, zou ik vier dingen willen zeggen.

  1. In de eerste plaats, God eist van ons dat we geen verkeerd beeld van Hem hebben.
  2. Daarom is het, in de tweede plaats, nodig dat we ons beeld van God voortdurend toetsen aan de hele Bijbel, waarmee we vermijden dat we een eenzijdig Godsbeeld krijgen.
  3. In de derde plaats, God heeft Zijn beeld volmaakt bekend gemaakt in de Heere Jezus Christus (Johannes 1:14).
  4. In de vierde plaats -en daarmee kom ik terug op je vraag of het erg is je God voor te stellen- God is altijd groter dan dat wij kunnen denken.

 
Is het verkeerd om een beeld van God te vormen: nee, mits we alles steeds toetsen aan het evenwicht van de Bijbel, het volmaakte beeld van God in de Heere Jezus Christus en het besef dat God altijd groter is. Dat geeft ook een verlangen Hem steeds beter te leren kennen en om zo op de nieuwe hemel en aarde Hem volmaakt te aanbidden, omdat we Hem dan ten volle kennen.
 
Hartelijke groet,
Ds. M. W. Muilwijk

Ds. M.W. Muilwijk

Ds. M.W. Muilwijk

  • Geboortedatum:
    23-12-1980
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Aalst
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

Godsbeeld
Geen reacties

Terug in de tijd

In 2008 ging ik aan de pil (Microgynon 30). Na twee jaar ben ik gestopt omdat ik wilde weten hoe mijn lijf het zonder die pil zou doen. Dat ging wel aardig. Wel had ik weer erg veel last van pijn bij ...
Geen reacties
06-04-2012
Wat is de achtergrond van de tale Kanaäns? Wat is het doel in de diensten als dit gesproken wordt? Ik bezocht onlangs voor het eerst een dienst van de Gereformeerde Gemeente in Ned. en was verbijsterd...
Geen reacties
06-04-2006
Ik heb een medische vraag, waarvan ik hoop dat die op korte termijn beantwoord kan worden. Ik heb al enige maanden pijn in mijn rug. Het is een soort 'band-gevoel', ter hoogte van de onderkant van mij...
2 reacties
06-04-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering