Preekbeurten gaan naar grote gemeenten

Ds. D.W. Tuinier / Geen reacties

28-06-2019, 09:37

Vraag

Een vraag een een Ger. Gem.-predikant. Ik zit in een kleine gemeente en we hebben niet vaak een dominee. Nu zie ik dat sommige grote gemeenten voor 2020 al helemaal vol zitten. Ze plannen meer dan 1,5 jaar vooruit. Het maakt mij verdrietig. Ik vind ver vooruit plannen ook niet voorzichtig. Waarom zou je als predikant al preekbeurten afspreken voor over 1,5 jaar? En zijn sommige gemeenten aantrekkelijker dan andere gemeenten? Of populairder?


Antwoord

Jouw vraag vind ik heel lastig... Ik heb er zelf ook volop mee te maken. Hoewel ik hiermee probeer gewetensvol om te gaan, blijkt de praktijk weerbarstig! Dat geef ik eerlijk toe. Voor morgen maar zeker voor 2020 geldt: zo de HEERE wil en wij leven. Beseften we dat maar meer... Goed dat jij ons daarop wijst.

Je wordt er verdrietig van. Dat begrijp ik. Toch ligt jouw vraag voor de verantwoording van ieder van Gods knechten en zij, die de preekbeurten regelen. Zullen wij het daar dan laten liggen? Voor de Heere en hun geweten? Een ieder moet zich, ook daarin, voor Hem, de Alwetende, verantwoorden.

Jij hoort bij een kleine gemeente, blijkbaar niet zo populair, zoals je aangeeft? Wil je mij via Refoweb (vragen@refoweb.nl) laten weten (vertrouwelijk) welke gemeente dat is?

En als mensen of Gods knechten, naar jouw beleving, de gemeente afschrijven of gemakkelijk voorbijgaan, weest ervan overtuigd dat de Heere Jezus, de Koning van Zijn Kerk, dat nooit doet!

Van harte Hem en Zijn genade bevolen,
Ds. D. W. Tuinier

Tags in dit artikel:

Gereformeerde Gemeenten (GerGem)
Dit artikel is beantwoord door

Ds. D.W. Tuinier

  • Geboortedatum:
    28-04-1964
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kampen
  • Status:
    Inactief
100 artikelen
Ds. D.W. Tuinier

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Sinds twee jaar ga ik al niet meer naar de kerk en heb ik ook onchristelijke vrienden. Ik heb zo veel dingen gedaan die fout en slecht zijn en die kan ik niet vergeten. Soms mis ik mijn oude leven, ma...
Geen reacties
27-06-2003
Van de Bijbelschrijvers wordt gezegd dat zij geïnspireerd zijn door de Heilige Geest. Het wordt gezegd dat "de" grondtekst van de Heilige Schrift geïnspireerd is. Maar het probleem is: er is niet een ...
5 reacties
27-06-2013
Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in verschillende kerkverbanden. Zelf kom ik uit de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Ik heb korte tijd geleden bij ons in de kerk een preek gehoor...
Geen reacties
27-06-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering